top of page
Icon_Schneeschuh_weiss_Rahmen.png

Mijn eerste 4000-ers

Beklim je eerste toppen boven de 4000m in het indrukwekkende Wallis

Jij wil je eerste ervaringen met toppen boven de 4000m opdoen? Boek dan deze week en beklim in begeleiding van een professionele gids een paar geweldige toppen in het indrukwekkende Wallis.

Deze reis valt onder de kategorie Gletsjertraining + toppen. Dit betekend dat we ons samen op de avonturen oefenen, om dan goed voorbereid en geacclimatiseerd de highlights te gaan doen. We beginnen en eindigen deze week met een highlight.

Op de eerste dag in het alpiene terrein beklimmen we al de gemakkelijk toegankelijke Allalinhorn. Met 4027m is dit niet alleen onze eerste 4000er, ook helpt de beklimming ons met de acclimatisatie voor de volgende nachten en dagen.

We hebben onze basis deze week in de Brittaniahütte, deze ligt op 3027m. Met de gletsjer op een 20 minuutjes wandelen, is dit de ultieme locatie voor ons avontuur. Tijdens de voorbereidingsdagen oefenen we:
- stappen op sneeuw en ijs
- stappen met crampons
- reddingstechnieken
- stappen in een touwgroep
- zekeringspunten maken (in sneeuw en ijs)

De highlight op het einde van de week is het Strahlhorn 4190m. Deze top beklimmen we zoals het hoort, vanuit een berghut!

Inbegrepen:

Organisatie

Begeleiding door UIAGM Berggids

1x Overnachting in hotel

4x Overnachting in Berghut

5x Halfpension

Huurmateriaal

1x Dagpas voor skilift

-40% Voucher voor een aankoop bij K2 en BCA

Niet inbegrepen:​

Bijkomende lift en transferkosten (bij aanpassing van programma)

Je eigen bergsportverzekering

Reiskosten

Drankjes en extra eten

Parkeren

Technische moeilijkheid
Icon_Kondition_1_dunkel.png
Icon_Kondition_2_dunkel.png
Icon_Kondition_3_dunkel.png
Icon_Kondition_4_dunkel.png
Nodige conditie
Icon_Kondition_1_dunkel.png
Icon_Kondition_2_dunkel.png
Icon_Kondition_3_dunkel.png
Icon_Kondition_4_dunkel.png
Verblijf
Icon_Unterkunft_1_dunkel.png
Icon_Unterkunft_2_dunkel.png
Icon_Unterkunft_4_dunkel.png
Icon_Unterkunft_3_dunkel.png
Actie
Icon_Unterkunft_1_dunkel.png
Icon_Unterkunft_2_dunkel.png
Icon_Unterkunft_4_dunkel.png
Icon_Unterkunft_3_dunkel.png
16-21.07.2023
Nu boeken! Ook voor privé event beschikbaar.
Tijdstip naar keuze
Op aanvraag

4-6 deelnemers per gids (Allalinhorn max 4 deelnemers per gids)

6
dagen

€ 1695

Mogelijk programma:

zie onderaan

Vereisten:

Goeie konditie voor 1000+ hoogtemeters en 8-12 uur stappen

UIAGM Berggids

UIAGM Berggids

Begeleiding 
Britannia hut

Verblijf

Dankzij een totale renovatie in 1997 is de Britanniahut een moderne berghut in de Walliser Alpen. De hut heeft nu 101 comfortabele bedden, drie eetzalen en moderne sanitaire en technische voorzieningen.

Alle bedden zijn voorzien van een dekbed, kussen en deken. Veel hout zorgt voor een gezellige sfeer in de eetkamers.

Het afval wordt gescheiden (papier, glas, PET, aluminium) en samen met het afvalwater per helikopter naar het dal gevlogen en afgevoerd. Zonne-energie wordt gebruikt voor verlichting en telefoon.

Dag 1 - Heenreis en meet-up, materiaalcheck

-

-

-

-

-

In de loop van de namiddag kan je in hotel Bergheimat in Saas Grund aankomen en eventueel een duik in het zwembad nemen. Bij de meet-up in de late namiddag leren we elkaar kennen en bespreken we het programma voor de komende week. Gezamenlijk genieten we van een 4-gangen menu. Verder nog op de planning staat de materiaalcheck. Wie nog materiaal wil uitlenen, kan dat nu doen. Verder passen we de crampons meteen op onze schoenen aan, tenslotte hebben we deze morgen nodig. Samen pakken we ook meteen de rugzak voor morgen.
Dag 2 - Allalinhorn 4027m, Britanniahütte 3040m

570+ 150hm

570+ 150hm

5+3 km

5-6 + 2 uur

Vergletsjerd terrein t.e.m. 35°

De dag begint met een vroeg ontbijt. Daarna maken we ons al snel op weg naar Saas-Fee, waar we in de lift stappen. Met maar liefst 3 liften gaat het nu stevig naar boven: we komen uit op 3456m, aan het station Mittelalalin. We nemen rustig de tijd om het nieuwe panorama te smaken en onze klimuitrusting aan te doen voor we de gletsjer op gaan. Al snel verlaten we het zomerskigebied en stappen we richting het Feejoch. We zoeken ons een pad tussen de gletsjerspleten tot we het Feejoch bereiken. Hier nemen we even een pauze en trekken dan verder omhoog naar het Allalinhorn. De laatste meters naar deze top zijn eventueel over rots. Hierboven innen we majestueuze vergezichten in alle richtingen: Dom, Täschhorn en Alphubel in het noorden, Weißmies en Lagginhorn in het oosten, Weißhorn, Obergabelhorn en de indrukwekkende Matterhorn in het westen en Monte Rosa met de Dufourspitze in het zuiden! Ook in het zuiden zien we het doel voor het einde van de week: de Strahlhorn. We dalen via dezelfde weg af en kunnen dan nog iets kleins eten vooraleer we aan etappe 2 van vandaag beginnen. Nu volgt nog de aanloop naar de Brittaniahut (ca. 2 uurtjes). Vandaag staat volop in het teken van beleven! We kunnen aan de hand van deze dagtocht ervaren wat het betekent een 4000-er te beklimmen. Als we met meer dan 4 personen zijn, begeleidt nog een extra lokale berggids (bovenop de weekgids).
Dag 3 - Oefendag op de Hohlaubgletscher

500 hm

500 hm

5 km

5-6 uur