top of page
Icon_Schneeschuh_weiss_Rahmen.png

Bergwandelen voor genieters in het pittoreske Obernbergdal

Vanuit een authentiek wellnesshotel dagelijks mooie wandelingen ondernemen!

Aan de voet van de indrukwekkende Obernberger Tribulaun (2780m) ligt het idyllische Obernbergdal. Ondanks de nabijheid van de drukke Brenner-pas geniet dit adembenemend gebied van een enorme rust. Vanuit het originele Almi's Berghotel ontdekken we dagelijks op mooie wandeltochten dit magnifiek dal.

Tijdens deze week gaan we het Obernbergdal met de omliggende bergen, een paar prachtige bergmeertjes en twee pittoreske bergboerderijen leren kennen. Begeleid door onze gids ervaren we dagelijks over de geschiedenis, de fauna en flora en de gebruiken in deze vallei.

Naast de Steineralm, een Bergboerderij waar nog artisanaal kaas geproduceerd wordt, bezoeken we ook de berghut op de Sattelalm waar we ook kunnen genieten van een heerlijk avondmenu.

Op de meeste tochten vertrekken we direct te voet vanuit het hotel. Eén dag zullen we een verplaatsing doen met bus en twee skiliften. Zo kunnen we dan op hoogte starten en een aantal toppen al wandelend overschrijden.

We verblijven in het authentieke Almi's Berghotel. Een gedetailleerde beschrijving van dit hotel vind je onderaan op deze pagina.

De week wordt begeleid door een nederlandstalige gids met oostenrijkse Bergwandelgids opleiding. Ook heeft onze gids een uitstekende kennis over het Obernbergdal en de regio.

Inbegrepen:

Organisatie

Begeleiding door Wandelgids

Feestmaaltijd in berghut

6x Halfpension

6x Overnachting in hotel

Huurmateriaal

liftkaartje

1x Taxi transfer

Voucher voor gratis heenreis met openbaar vervoer vanaf Innsbruck

Gratis openbaar vervoer in het gehele Wipptal

Niet inbegrepen:​

Je eigen bergsportverzekering

Reiskosten

Drankjes en extra eten

Touristentaks in het hotel

Almis Berghotel

Verblijf

Gelegen in het dorpje Obernberg am Brenner, begint het genieten al met het uitzicht op de omliggende bergtoppen zoals de Tribulaun en de Olperer. Genieten gaat verder door de uitstekende keuken van Seppi. Naast een uniek hoofdgerecht en dessert uit de keuken is er een groot buffet met grote keuze aan salades en geweldige soep. Met bijzonderheden zoals vegan dieet of allergieën wordt graag rekening gehouden.

Van het lekkere ontbijtbuffet een paar broodjes en een stuk fruit meenemen voor onderweg is uitdrukkelijk toegestaan!​

Na een sportieve dag kan je onspannen in de wellness oase met Sauna, Hamam, infrarood,.. etc. indien gewenst, op twee avonden begeleid door Laurin met saunarituelen.

​Wie van het genieten nog niet genoeg heeft, kan ook nog een sportmassage boeken.

press to zoom

press to zoom

press to zoom

press to zoom
1/7
Technische moeilijkheid
Icon_Kondition_1_dunkel.png
Icon_Kondition_2_dunkel.png
Icon_Kondition_3_dunkel.png
Icon_Kondition_4_dunkel.png
Nodige conditie
Icon_Kondition_1_dunkel.png
Icon_Kondition_2_dunkel.png
Icon_Kondition_3_dunkel.png
Icon_Kondition_4_dunkel.png
Verblijf
Icon_Unterkunft_1_dunkel.png
Icon_Unterkunft_2_dunkel.png
Icon_Unterkunft_4_dunkel.png
Icon_Unterkunft_3_dunkel.png
Actie
Icon_Unterkunft_1_dunkel.png
Icon_Unterkunft_2_dunkel.png
Icon_Unterkunft_4_dunkel.png
Icon_Unterkunft_3_dunkel.png
16-22.07.2023
Plaats vrij
Tijdstip naar keuze
Op aanvraag

5-12 deelnemers per gids

7
dagen

€ 1195

Mogelijk programma:

Zie onderaan

Vereisten:

Conditie voor 6 uur wandelen

Nederlandstalige Bergwandelgids

Bergwandelgids

Begeleiding 
Dag 1 - Welkom in Obernberg

20 hm

20 hm

2 km

1 uur

Gemakkelijke wandelpaden

We ontmoeten elkaar in de late namiddag in het Almi's Berghotel. Na een kennismaking trekken we er nog even erop uit om het dorpje Obernberg te verkennen. Onder andere bekijken we de interessante geografie, de heuvels die in het obernbergdal overal te vinden zijn. Op één van deze heuvels staat de unieke St. Nikolaus kerk. Later genieten we van een welkomstschnaps en een lekkere avondmaaltijd.
Dag 2 - Obernberger See en Steineralm 1737m

600 hm

600 hm

13 km

6-8 uur

Rustige wandelpaden

Het Obernbergdal kennen de locals vooral dankzij het meer van obernberg. Dit unieke bergmeer is met de Maria am See Kapelle (kapel), het meestgekozen onderwerp voor postkaarten van Tirol. Ook gaan we vandaag op bezoek op de Bergboerderij Steineralm. 20 minuten te voet of toch liever even met de bus gaan we naar het einde van het Obernbergdal. Via een paar mooie Almhutten komen we na een klein uurtje wandelen bij de Obernberger See aan. Via een leuk pad wandelen we rustig rond dit zuiver bergmeer. Onze gids vertelt bij een stop een paar weetjes over deze unieke plek. Aan het andere einde van het meer trekken we verder richting het portjoch, en traverseren later naar de Steineralm 1737m . Deze bergboerderij is zoals ons hotel ook in het bezit van de familie Almberger, we worden hier door Thomas ontvangen. Via een kleine rondleiding maken we kennis met de artisanale kaasproductie en kunnen van een stukje kaas en een drankje genieten. Via de hooi-hutjes bij Lärchegg wandelen we rustig terug naar het meer, waar we nog de Maria am See kapel met een mooie fresco kunnen bekijken. Langs de wandelweg naast de beek keren we terug naar ons hotel.
Dag 3 - Fradertal, Allerleigrubenspitze 2131m

750-1100 hm

750-1100 hm

11 - 15 km

6-8 uur

Wandelpaden

Het programma vandaag laat heel wat aanpassingen toe. Afhankelijk van waar we zin in hebben kunnen we meer of minder wandelen, technischer of minder technisch, een bijkomende top beklimmen of niet. We vertrekken te voet vanuit het hotel en wandelen het Fraderdal binnen. Via brede wegen kunnen leuk babbelen terwijl we van Alm naar Alm wandelen. Vanaf de Hochlegeralm wordt het even smaller, tot we na een half-uurtje aan een brede bergkam aankomen. Wie wil kan hier nog even een uitstapje naar de top van de Hoher Lorenzen 2315m maken. Deze top ligt aan de zogenaamde Grenzkam, de bergkam die Oostenrijk van Italië scheidt. We trekken verder naar het noorden, opnieuw richting Obernberg. Via deze unieke brede bergkam stappen we op en af via kleine topjes zoals de Allerleigrubenspitze 2131m verder. Aan het einde van de bergkam gaat het wandelpad nog even tussen de bomen verder, vooraleer we weer op een bredere weg terug naar het hotel afdalen. Willen we wat minder hoogtemeters doen, gaan we vanaf de Frader alm de andere kant op. We beklimmen het Karsattel, en wie wil nog de Niedererberg 2196m vooraleer we naar de Hochlegeralm verder gaan. Vanaf deze alm kunnen we dan rustig terug naar het hotel terugkeren.
Dag 4 - Sattelalm via de Karalm en Sattelberg 2115m

900 hm

650 hm

10 km