top of page
Icon_Schneeschuh_weiss_Rahmen.png

Brenta dolomiten via ferrata traverse

Beleef in 7 avontuurlijke dagen klimmen van topklasse via ferrata-routes.

In de oorsprong van de klettersteigsport, waar het Via Ferrata-klimmen begon, duiken we dagelijks in de verticale wereld. Ondanks de dagelijkse etappeveranderingen ervaren we de alpine omgeving stressvrij, omdat de afstanden beheersbaar blijven en er voldoende ruimte is om van het landschap te genieten.

De historische klettersteigen, sommige daterend uit de jaren 1950, schitteren vandaag de dag na uitgebreide renovaties in comfort en veiligheid. Met talloze ladders, kloven, treden en natuurlijk stalen kabels zijn de zogenaamde "Ijzeren Wegen" gemoderniseerd om een aangename en veilige klimervaring te garanderen.

Hoewel er geen specifieke ervaring met klettersteigen vereist is voor deze tour, raden we toch aan om minstens een bijpassende cursus te hebben gevolgd. Ervaring met bergwandelen is essentieel, aangezien de route zowel alpiene paden als lichte klimpassages omvat.

Onze overnachtingen vinden plaats in verschillende Italiaanse berghutten, die doorgaans zijn uitgerust met huttenpantoffels en warme douches (tegen betaling). Elke dag brengt ons dus een nieuwe accommodatie en de mogelijkheid om te herstellen te midden van het adembenemende berglandschap.

Inbegrepen:
Niet inbegrepen:​
Icon_Kondition_1_dunkel.png
Icon_Kondition_2_dunkel.png
Icon_Kondition_3_dunkel.png
Icon_Kondition_4_dunkel.png
Nodige conditie
Icon_Kondition_1_dunkel.png
Icon_Kondition_2_dunkel.png
Icon_Kondition_3_dunkel.png
Icon_Kondition_4_dunkel.png
Verblijf
Icon_Unterkunft_1_dunkel.png
Icon_Unterkunft_2_dunkel.png
Icon_Unterkunft_4_dunkel.png
Icon_Unterkunft_3_dunkel.png
Actie
Icon_Unterkunft_1_dunkel.png
Icon_Unterkunft_2_dunkel.png
Icon_Unterkunft_4_dunkel.png
Icon_Unterkunft_3_dunkel.png

4 - 8 deelnemers per gids

dagen

Mogelijk programma:

Vereisten:

Begeleiding 
Matreier Tauernhaus

Verblijf

Gelegen aan het einde van het Iseltal in Oost-Tirol is het Tauernhaus helemaal rustig gelegen. Met zijn locatie aan de voet van de Großvenediger is dit verblijf vooral bij een sportief publiek bekend.

Naast de supermooie locatie, biedt het Tauernhaus een super mooie en sympatieke wellness. Hier kan je na het ijsklimmen je lekker opwarmen in de Sauna.

We verblijven in de Bergsteigersuiten. Dit zijn mini-appartmentjes in het "nebenhaus". Met berghut-feeling kunnen we hier fijn ontspannen en zelf meegebrachte snacks en drankjes consumeren. 

Avondeten en ontbijtbuffet genieten we in het "Haupthaus". Het Tauernhaus laat ons genieten met geweldig eten en sportieve porties :)

Mogelijk programma
bottom of page