top of page
Icon_Schneeschuh_weiss_Rahmen.png

Grand Tour de Tirol

Doorkruis Tirol met duizenden meters backcountry!

- 5 Freeride-topgebieden in 5 dagen!
- De gehele provincie Tirol op Ski’s traverseren.
- Groots avontuur begeleid door professionals.

Deze ongebruikelijke skitocht brengt ons in 5 dagen van het Zillertal naar de Reschenpass!
Het accent ligt op het genieten van de afdaling. We hebben de vellen bij ons, maar maken gebruik van kabelbanen en skiliften waar mogelijk. Hierdoor kunnen we deze behoorlijk respectabele route in relatief korte tijd afleggen.

Onze grote troef is dat we meestal aan de zogenaamde "verkeerde" kant vertrekken en we afdalingen skiën die bijna niemand doet. Aldus zijn we meestal erg eenzaam onderweg en kunnen we zo genieten van vele ongerepte afdalingen in een rustgevende natuur.

Daar we onze rugzak elke dag meedragen, mikken we op zo licht mogelijke bagage.
Met minimale kledij voor ’s avonds, snacks gewoon onderweg kopen en een pakketje reservekledij dat we naar het hotel in Sölden of Mandarfen sturen, lukt het ons mogelijks “light” en route te zijn.

De trajecten gaan deels over gletsjers, daarom dragen we hiervoor ook het nodige materiaal mee.
Het technische materiaal kan je uiteraard gratis uitlenen.

Je wordt begeleid door één van onze topgidsen!
We werken uitsluitend met Internationaal gecertificeerde berg-en-skigidsen samen voor dit programma!
De veiligheidstandaards vinden we belangrijk, daarom leid een gids een maxima van 7 personen.

Voor deze tocht verlangt je gids tourski-ervaring en een veilige skitechniek, op en ook off-piste, daar we ons 85% van de tijd buiten de skigebieden begeven!
Ook al gebruiken we vaak liften , is een goeie conditie een must voor dit traject!

Inbegrepen:

Organisatie

Voorbereidende call

Nederlandstalige tail-guide (vanaf 6 deelnemers)

Begeleiding door UIAGM berggids of erkend skigids

5x Overnachting in hotel

5x Halfpension

Huurmateriaal (technische uitrusting)

Huurmateriaal (lawine-uitrusting)

Bus transfers

1x Taxi transfer

Gratis test-ski van K2 (first come first served)

-40% Voucher voor een aankoop bij K2 en BCA

Niet inbegrepen:​

Bijkomende lift- en transferkosten (bij aanpassing van programma)

Liftkosten

Je eigen bergsportverzekering

Reiskosten

Parkeren

Skivaardigheid
Icon_Kondition_1_dunkel.png
Icon_Kondition_2_dunkel.png
Icon_Kondition_3_dunkel.png
Icon_Kondition_4_dunkel.png
Nodige conditie
Icon_Kondition_1_dunkel.png
Icon_Kondition_2_dunkel.png
Icon_Kondition_3_dunkel.png
Icon_Kondition_4_dunkel.png
Verblijf
Icon_Unterkunft_1_dunkel.png
Icon_Unterkunft_2_dunkel.png
Icon_Unterkunft_4_dunkel.png
Icon_Unterkunft_3_dunkel.png
Actie
Icon_Unterkunft_1_dunkel.png
Icon_Unterkunft_2_dunkel.png
Icon_Unterkunft_4_dunkel.png
Icon_Unterkunft_3_dunkel.png
16-21.03.2025
Nog plaats vrij
Tijdstip naar keuze
Op aanvraag

5-7 deelnemers per gids

6
dagen

€ 1500

Mogelijk programma:

zie onderaan

Vereisten:

tourskiervaring en een veilige skitechniek tot 40° steil

Jef Verstraeten

UIAGM Berggids

Begeleiding 
Informatie volgt

Verblijf

Meer Informatie volgt zo snel mogenlijk

Dag 1 - Heenreis en meet-up

-

-

-

-

-

We ontmoeten elkaar in de late namiddag in Jenbach in Tirol ( bij voorkeur met het openbaar vervoer). Na een bespreking en de nodige materiaalcheck zijn we klaar voor het grote avontuur van de volgende dagen! Afhankelijk van de hotelkeuze overnachten we hier in Jenbach of verplaatsen we ons meteen naar het Zillertal, waar het vertrek van deze tocht ligt.
Dag 2 - Hintertuxer Gletsjer

0-100 hm

2000 hm

-

-

-

We maken gebruik van skiliften om de Höllscharte te bereiken (ongeveer 3000 m, overgang van het Zillertal naar het Wipptal). De kleine Kaserer (3093 m) biedt ons een nabijgelegen, prachtige topbestemming. De noordkant van deze top biedt een leuke, maar uitdagende afdaling! Eenmaal beneden worden we opgehaald en met een taxibusje naar het Stubaital gebracht, waar we overnachten in het hotel Gasthof Handl. Als alternatief kunnen we een paar uurtjes
Dag 3 - Stubaier Gletsjer

50-800 hm

2000 hm

-

5-6

-

Met de kabelbanen van het Stubai-gletsjer-skigebied verkorten we de weg naar de Daunkopf (3225 m, 2 uur). Vooraleer we met de beklimming starten, kunnen we nog een uurtje freeriden. Vanaf de top skiën we via de eenzame Sulztalferner naar de Amberger Hütte. Hier kunnen we van een snack of soepje genieten vooraleer we verder skiën naar Gries in Sulztal. Na een kwartiertje in de bus, arriveren we bij ons verblijf in Längenfeld. Alternatief: 10 min stijgen naar Daunscharte, skiën via Sulztalferner.
Dag 4 - Sölden

0-700 hm

2000 hm

-

5-6

-

Met de skibus verplaatsen we ons naar het bekende Sölden. Met de kabelbaan bereiken we het Rettenbachjoch (2990 m), dat het Ötztal verbindt met het Pitztal. De rechter Fernerkogel (3300 m, 2,5 uur) biedt ons een mooie tourskitocht. Na een pauze op de top trekken we onze sporen over brede gletsjers en mooie firnhellingen tot in het Pitztal. We overnachten in het Hotel Andreas Hofer in het dorp Mandarfen. Alternatief: Freeriden en van Rettenbachjoch direct naar het Pitztal afdalen.
Dag 5 - Pitztal

700-1000 hm

2200 hm

-

5-6

-

De liften van de Pitztaler Gletscherbahnen zijn een welkome hulp om het Mittelbergjoch (3166 m) te bereiken. De daaropvolgende afdaling op de Taschachferner eindigt bij het Taschachhaus (2432 m). Hier verlaten we deze populaire skiweg en stijgen we naar het Ölgrubenjoch (3044 m, 2 uur). Ook vandaag kunnen we een 3000-meter piek "pakken": de nabijgelegen Ölgrubenspitze is een mooie topbestemming (3452 m, 1,5 uur, optioneel). De hellingen aan de westkant , die bedekt zijn met ideaal lentepoeder bij onze aankomst, leiden ons naar het Kaunertal. We verblijven er in het mooie hotel Weißseespitze. Alternatief 1: Met de Rifflseebahn verplaatsen we ons naar de Rifflsee (2232m). Van hieruit beklimmen we het Wurmtaler Joch 3089m, of ook Wurmtaler Kogel (3225m). Afdalen door het verlaten Wurmtal tot aan het Gepatsch-Stuwmeer. Alternatief 2: Via Rostizjoch naar het Kaunertal.
Dag 6 - Kaunertaler Gletsjer

20-500 hm

1600 hm

-

5-6

-

Opnieuw helpen de skibus en -liften van het skigebied Kaunertal ons om snel op te klimmen naar de magnifieke Weißseespitze (3353 m, 2 uur). Deze skitop, die vaak wordt beklommen vanuit het Kaunertal, heeft een verlaten zuidzijde die we benutten om onze tour in schoonheid af te ronden. Met een hoogteverschil van 1600 m trekken we onze sporen op prachtige voorjaars-sneeuwhellingen naar het bergdorp Melag in het Zuid-Tiroolse Langtauferer-dal. Met het openbaar vervoer (optioneel met een gedeelde taxi) verplaatsen we ons naar het station van Landeck-Zams. Van daaruit kunnen we eenvoudig met de trein naar ons startpunt Jenbach. Alternatief: overgang Weißseejoch met de liften bereiken en direct naar Melag, Langtaufers dalen.
Mogelijk programma
bottom of page