top of page
Icon_Schneeschuh_weiss_Rahmen.png

Klettersteig Stubai

Via ferrata's onder begeleiding van een berggids

Jij wil een weekje klimgenot op via-ferrata's beleven? Boek dan jouw plaats voor deze geweldige week!

Of je nu wil leren klettersteig klimmen, of je gewoon een weekje wil vertoeven met de mooiste via ferrata's in het Stubaidal zit je met deze week helemaal juist.

Bij een klettersteig, in het italiaans via ferrata (ijzeren weg) getiteld, beklimt men een rotsroute met hulp van, en beveiligd door, een staalkabel. Middel een klettersteigset ben je in geval van nood aan deze kabel gezekerd. Jou berggids zorgt niet alleen voor de juiste planning van de tochten aangezien van het weer, de vaardigheden en andere variablen. Indien nodig, zekert de gids jou in sleutelpassages nog eens extra met een touw vanbovenuit. Zo heb je niet alleen een leuke ervaring, maar kan je zonder gevaar ook een keer je grenzen opzoeken.

We verlijven in het Stubaidal. Deze geweldige vallei staat in de winter bekend als skitrekplijster, maar wat weinigen weten is dat de klettersteigen in dit dal geweldig zijn. In elke hoek van het dal vinden we via ferrata's. Moeilijke, gemakkelijke , lange en korte. Keuze aan avonturen zat.

Elke dag trekken we eropuit, genieten meermaals van de skiliften. Middels deze kunnen we zonder veel aanloop hoog boven het dal klimavonturen beleven. Ook gepland is een wandeling naar de Franz-Senn-Hütte 2147m, waar een paar geweldige klettersteigen op ons wachten.

Meestal wordt dit programma door onze gids Dominik begeleid. Geboren en opgegroeid in het Stubaidal is hij berggids in tweede generatie en is de man voor avonturen in dit gebied. Daar hij meerdere winters in noord-amerika gewoond heeft, spreekt dominik geweldig engels.

Inbegrepen:

Organisatie

Begeleiding door UIAGM Berggids

5x Overnachting in hotel

5x Halfpension

Huurmateriaal

Ticket voor alle liften in het Stubaidal

Gratis openbaar vervoer in het gehele Stubaidal

-40% Voucher voor een aankoop bij K2 en BCA

Niet inbegrepen:​

Je eigen bergsportverzekering

Reiskosten

Drankjes en extra eten

Technische moeilijkheid
Icon_Kondition_1_dunkel.png
Icon_Kondition_2_dunkel.png
Icon_Kondition_3_dunkel.png
Icon_Kondition_4_dunkel.png
Nodige conditie
Icon_Kondition_1_dunkel.png
Icon_Kondition_2_dunkel.png
Icon_Kondition_3_dunkel.png
Icon_Kondition_4_dunkel.png
Verblijf
Icon_Unterkunft_1_dunkel.png
Icon_Unterkunft_2_dunkel.png
Icon_Unterkunft_4_dunkel.png
Icon_Unterkunft_3_dunkel.png
Actie
Icon_Unterkunft_1_dunkel.png
Icon_Unterkunft_2_dunkel.png
Icon_Unterkunft_4_dunkel.png
Icon_Unterkunft_3_dunkel.png
09-14.07.2023
Nu boeken! Ook voor privé event beschikbaar.
Tijdstip naar keuze
Op aanvraag

4-8 deelnemers per gids

6
dagen

€ 1410

Mogelijk programma:

Dag 1 - Kennismaking en gezamelijk avondeten, materiaalvoordracht
Dag 2 - Kreuzjoch klettersteig in Schlick 2000
Dag 3 - Elferkofel klettersteig op de Elfer
Dag 4 - Klettersteigen rond en wandeling naar de Franz-Senn-Hütte
Dag 5 - Via Ferrata en gletjeravontuur bij de Stubaier Gletscher
Dag 6 - St. Magdalena of Innsbrucker Klettersteig

Vereisten:

Sportieve leefstijl, konditie voor dagtochten van 4-8 uur, klimervaring mag maar is niet noodzakelijk

Dominik Gleirscher

UIAGM Berggids

Begeleiding 
Informatie volgt

Verblijf

Meer Informatie volgt zo snel mogenlijk

Dag 1 - Kennismaking en gezamenlijk avondeten, materiaalvoordracht

-

-

-

-

-

In de late namiddag ontmoet je jouw gids en de andere deelnemers in het hotel. Gezellig met een drankje op het terras, stelt iedereen zichzelf en zijn verwachtingen van deze week kort voor. Zo kan de gids het programma aan jullie wensen aanpassen. Na het gezamelijke avondeten in het hotel, volgt nog een beknopte voordracht over het klettersteigmateriaal. Het geleende materiaal wordt nu ook uitgedeeld en op grootte gecheckt. Ook wordt het programma van morgen even overlopen.
Dag 2 - Kreuzjoch klettersteig in Schlick 2000, Marchleitenfels 2260m

250 hm

250 hm

2 km

3-5 uur

A-B sleutelpassage C, extraatjes t.e.m. D

Vandaag beklimmen we de Marchleitenfels, 2260m, eerder bekend als “Kreuzjoch klettersteig”, in het gebied Schlick 2000. Om deze via ferrata te bereiken, wandelen we naar de lift in Fulpmes. Deze brengt ons maar liefst 1km naar boven: ideaal op een warme zomerdag. Eens uitgestapt kunnen we van een indrukwekkend zicht op de bergketen "Kalkkögel" genieten! Na een kwartiertje wandelen, bereiken we als snel het startpunt van de klettersteig. Aan een leuk bankje pakken we ons klimmateriaal uit en workshoppen even de zekeringstechnieken bij het klettersteig klimmen. We beginnen het klimmen een passage met de moeilijkheid C, de gids zekert ons met touw. Daarna genieten we van een leuke beklimming over deze rotsgraat met moeilijkheden A-B. De klettersteig zelf is vrij kort, zo hebben we heel wat tijd om op jouw wensen in te gaan. Er zijn verschillende oefenroutes met diverse moeilijkheidsgraden (B/C en C/D), een klimschool waar we onze rotsklimtechniek kunnen oefenen en ook een flying fox (of “seilrutsche”) als beloning!
Dag 3 - Elferkofel klettersteig op de Elfer 2505m

705 hm

705 hm

5,5 km

6-7 uur

Meestal A&B, passages C

Opnieuw beklimmen we een rotsgraat, maar deze keer langer en indrukwekkender! We klimmen vandaag op de toppen van de Elfer (11–er), zo genoemd omdat de zon om elf uur hierboven staat, vanuit Neustift gezien. En ja, de Zwölfer (12) bestaat ook! Met Fiets, bus of auto verplaatsen we ons naar Neustift, en stappen hier in de Elferbahn. Deze lift brengt ons een 650-tal hoogtemeters hoger. Op de inmiddels groene skipiste kunnen we toekijken hoe moedige parapenters (paragleiters) zich in de lucht in wagen. Voor wie wil, kan jullie gids een “(tandem-) vlucht" na de beklimming boeken (niet in de prijs inbegrepen). Eerst wacht nog een mooie wandeling voor er kan geklommen worden. Met de Elfer en Elferkofel aan onze rechterkant en het Pinnisdal aan de linkerkant, valt er bij de aanloop naar het Zwölfernieder, 2335m, heel wat te zien. De beklimming gaat over een bijna 1 km lange rotsgraat. Wandel- en klimpassages wisselen zich af. Deels gaat het tussen en over rotstorentjes: een heel avontuurlijk en fotogeniek gebeuren! Het hoogtepunt is de top van de Elferkofel met maar liefst 2505m hoogte! De afdalin