top of page
Icon_Schneeschuh_weiss_Rahmen.png

Privé winterwandelreis naar het prachtige Obernberg

Ervaar plezierige sneeuwschoentochten en belevenissen in de sneeuwlandschappen van het Wipptal.

Ontdek de wonderschone sneeuwlandschappen van Wipptal met privé sneeuwschoenwandeltochten, begeleid door ervaren bergwandelgidsen. Verblijf in het fijne Almi's Berghotel, geniet van saunarituelen en culinair genot in Obernberg.

In samenwerking met het lokale toerismebureau hebben we dit mooie programma samengesteld. De verschillende zijvalleien van het Wipptal bieden diverse avonturen!

Afhankelijk van het aantal deelnemers kun je 2 tot 5 dagen individueel op pad gaan met een eigen bergwandelgids. De vuistregel is dat het aantal deelnemers ook het aantal dagen is dat we een eigen gids voor jullie kunnen regelen. Wil je graag enkele uitdagende toppen beklimmen, vraag dan bij de boeking of het mogelijk is om een dagje met een berggids op pad te gaan. Dit bekijken we op individuele basis voor jullie programma!

Op jullie privétochten worden jullie begeleid door een gecertificeerde bergwandelgids uit ons team. Afhankelijk van jullie wensen is deze persoon Nederlandstalig of Engelstalig. Een uitstekende kennis van de regio is een standaard die we belangrijk vinden. De gidsen plannen de tochten in samenwerking met Berggids Jef, om het veiligheidsaspect nogmaals te waarborgen.

Het programma via het toerismebureau (dinsdag tot donderdag) is helemaal vrijblijvend. Graag weten weten laatste de dag ervoor in de voormiddag dat je niet wil deelnemen. Een voorbeeldprogramma hebben we onderaan deze pagina opgelijst. Dit is een mogelijke variante voor 2 deelnemers, waarvan dan 2 dagen met privé gids zijn.

Voor de overnachting kijken we standaard naar Almi’s Berghotel, mogelijk het beste hotel in het Wipptal. We zijn verheugd over de uitstekende samenwerking met de uitbaters. Als hier geen plaatsen beschikbaar zijn, regelen we graag jullie overnachting in een ander partnerhotel in het Wipptal.

Gelegen in het schilderachtige Obernberg am Brenner biedt Almi’s Berghotel niet alleen een prachtig uitzicht op bergtoppen zoals de Tribulaun en de Olperer, maar ook culinair genot met unieke gerechten, een royaal ontbijtbuffet en aandacht voor speciale diëten. Na een sportieve dag wacht ontspanning in de wellnessoase, compleet met sauna, hamam, infrarood en meer. Laurin begeleidt twee avonden met saunarituelen, en voor extra verwennerij kun je een sportmassage boeken.

Inbegrepen:

Programma in samenwerking met tourismebureau

Organisatie

Voorbereidende call

Begeleiding door Wandelgids

Lunchpakketje om zelf te smeren

5x Overnachting in hotel

5x Halfpension

Huurmateriaal (lawine-uitrusting)

Sneeuwschoenen en wandelstokken

Voucher voor gratis heenreis met openbaar vervoer vanaf Innsbruck

Gratis openbaar vervoer in het gehele Wipptal

-40% Voucher voor een aankoop bij K2 en BCA

Niet inbegrepen:​

Je eigen bergsportverzekering

Reiskosten

Drankjes en extra eten

Touristentaks in het hotel

Technische moeilijkheid
Icon_Kondition_1_dunkel.png
Icon_Kondition_2_dunkel.png
Icon_Kondition_3_dunkel.png
Icon_Kondition_4_dunkel.png
Nodige conditie
Icon_Kondition_1_dunkel.png
Icon_Kondition_2_dunkel.png
Icon_Kondition_3_dunkel.png
Icon_Kondition_4_dunkel.png
Verblijf
Icon_Unterkunft_1_dunkel.png
Icon_Unterkunft_2_dunkel.png
Icon_Unterkunft_4_dunkel.png
Icon_Unterkunft_3_dunkel.png
Actie
Icon_Unterkunft_1_dunkel.png
Icon_Unterkunft_2_dunkel.png
Icon_Unterkunft_4_dunkel.png
Icon_Unterkunft_3_dunkel.png
Tijdstip naar keuze
Op aanvraag

2-8 deelnemers per gids

5,5
dagen

€ 1005

Mogelijk programma:

Zie onderaan!

Vereisten:

Sportieve levenstijl, wandelervaring in de zomer

Nederlandstalige Bergwandelgids

Bergwandelgids

Begeleiding 
Almis Berghotel

Verblijf

Gelegen in het dorpje Obernberg am Brenner, begint het genieten al met het uitzicht op de omliggende bergtoppen, zoals de Tribulaun en de Olperer.

Het genieten gaat verder door de uitstekende keuken van Seppi! Naast een uniek hoofdgerecht en dessert (uit de keuken), is er een groot buffet met grote keuze aan salades en geweldige(heerlijke, lekkere, njammie, …) soep.
Met bijzonderheden zoals vegan dieet of allergieën wordt graag rekening gehouden.
Van het lekkere ontbijtbuffet een paar broodjes en een stuk fruit meenemen voor onderweg, is (uitdrukkelijk) toegestaan!

Na een sportieve dag kan je ontspannen in de wellness oase met sauna, hamam, infrarood,.. enz. indien gewenst.
Twee avonden begeleidt Laurin met saunarituelen.

Wie van het genieten nog niet genoeg heeft, kan ook nog een sportmassage boeken.

Dag 1 - zondag - Heenreis

-

-

-

-

-

Individuele heenreis naar Obernberg.
Dag 2 - Maandag, Eerste sneeuwschoenwandeling

?

?

?

?

-

Na het ontbijt ontmoet je jullie privé-bergwandelgids. Samen bespreken jullie mogelijke routes en ontvangen jullie het benodigde technische materiaal. Als jullie nog geen ervaring hebben, krijgen jullie vandaag de nodige instructies over sneeuwschoenwandelen tijdens de tocht.
Dag 3 - Dinsdag, Sneeuwschoentocht in Obernberg

?

?

?

?

?

Samen met Stefan vertrek je vanuit Almi's Berghotel. Onder leiding van een natuurgids maak je een sneeuwschoenwandeling door de ongerepte winterlandschappen en prachtige lariksbossen in Obernberg. In de namiddag zijn er extra programma-opties: - Begeleide saunasessies met de opgietspecialist Laurin. - Fakkelwandeling rond de gemeente Steinach am Brenner. Bij valavond ontdek je samen met een ervaren wandelgids het Wipptal. Tijdens deze begeleide fakkelwandeling geniet je extra van de winterse sfeer.
Dag 3 - Woensdag - Genieterstriatlon in het Navis

?

?

?

6 - 8 uur

?

Na het ontbijt reis je snel met het openbaar vervoer naar het Navisdal, waar we je inschrijven voor het lokale toerismeprogramma. Geniet van een sneeuwschoenwandeling met gids Karl (mogelijkheid tot pauzeren in de Peeralm), een slee-afdaling en een proeverij van edelbrand (jenever) bij de familie Hörtnagl. De benodigde sneeuwschoen- en slee-uitrusting is ter plaatse beschikbaar. Na het programma reis je met het openbaar vervoer terug naar het hotel. Transfer met eigen wagen is natuurlijk ook mogenlijk (parkeerplaats te betalen).
Dag 5 - donderdag, Winterwandeling met Alpacas

?

?

?

?

?

Na het ontbijt reis je naar het Gschnitz, de thuisbasis van de Alpaca's in het Wipptal. Alpaca's zijn nieuwsgierige, actieve en zachtaardige dieren die uitkijken naar een gezamenlijke winterwandeling. Leid onze alpaca's, leer ze van dichtbij kennen en sluit de ervaring af met een warme punch (wandeling duurt ongeveer 1-2 uur).
Dag 6 - Sneeuwschoenwandeling met Privé gids

?

?

?

?

?

Voordat je vandaag op tocht vertrekt, wordt de bagage ingepakt. Wie langer wil blijven, kan natuurlijk ook een extra nacht boeken (op voorhand). Samen met jullie privégids gaan jullie op pad. Ook deze tocht plannen we volgens jullie wensen! Tijdens de tocht leer je over de vallei, de fauna en flora in de winter.
Mogelijk programma
bottom of page