top of page
Icon_Schneeschuh_weiss_Rahmen.png

Splitboarden voor beginners - splitboard camp

Leer het splitboarden in een leuke groep!

Je bent snowboarder en wil nu ook beginnen touren? Leer dan de basics van het splitboarden en geniet vervolgens van ons splitboard-camp!

Droom je van een week vol avontuur, sneeuw en de mooiste uitzichten? Dan is het Beginners Splitboard Camp 2024 iets voor jou!
Tijdens dit event word je begeleid door Christian, een lokale berg- en snowboardgids die de regio op zijn duimpje kent.
Het event is gericht op het aanleren van skills en het ontdekken van de Oostenrijkse Alpen op een veilige en verantwoorde manier.

Voor wie?
Het Splitboard Camp met beginners add-on is bedoeld voor ervaren snowboarders die het avontuur willen opzoeken in de bergen. Earn your turns, hike and ride: je leert hier de basics van het splitboarden en neemt aansluitend deel aan ons splitboard camp!

Verloop
Op de eerste dag van het event schieten we meteen in actie.
In een stevige beginners workshop word je door je gids klaargestoomd in het splitboarden. Onder andere leer je over het materiaal, de verschillende stap-en-draaitechnieken en het omgaan met je beacon!
's Namiddags ontmoeten we de andere deelnemers van het splitboard camp en genieten we van een gezamenlijk diner.
Dag twee staat in het teken van freeriden en lawineoefeningen. Vanaf dag drie tot en met dag vijf gaan

Verblijf
We verblijven tijdens het Splitboard Camp in de Alpine Lodge Auenhütte in het mooie Kleinwalsertal. De lodge biedt een gezellige en comfortabele accommodatie voor onze groep.

Jullie gids
Christian is onze lokale gids tijdens het Splitboard Camp. Hij kent de regio als zijn broekzak en zal ons leiden naar de mooiste plekjes in de Oostenrijkse Alpen. Hij zal ons begeleiden tijdens het freeriden, tourskiën en de lawineoefeningen.

Internationaal event
Belangrijk om te vermelden is dat dit een internationaal evenement is dat deelnemers uit Nederlandstalige en Duitstalige landen verwelkomt. Daarom zal de voertaal tijdens de happening Engels zijn. De internationale gemeenschap voegt een uniek element toe, waardoor deelnemers in contact kunnen komen met snowboarders van verschillende achtergronden en culturen.
Het is een geweldige kans om ervaringen te delen, van elkaar te leren en nieuwe vriendschappen te creëren die een leven lang kunnen meegaan.

Powered by
Dit event wordt mede mogelijk gemaakt door BCA en K2.
Naast het veiligheidsmateriaal dat altijd inclusief is bij de events van berggids.be, kan je ook BCA -Airbags of gewone rugzakken en K2- splitboards testen.
Zo kun je tijdens het Splitboard Camp nieuwe materialen uitproberen en ervaren wat het beste bij jou past!

Mogelijke tochten
Grünhorn 2039m. 3-4 uur/gemiddelde moeilijkheid.
Steinmandl 1982m. 3 uur/gemakkelijk.
Hehlekopf 2058m. 3 uur/gemakkelijk.
Ifen 2230m. 1,5 uur/moeilijk.

Inbegrepen:

Organisatie

Voorbereidende call

Begeleiding door UIAGM berggids of erkend skigids

5x Overnachting in hotel

5x Halfpension

Huurmateriaal (lawine-uitrusting)

1x Dagpas voor skilift

-40% Voucher voor een aankoop bij K2 en BCA

Niet inbegrepen:​

Eventuele taxi-transfer

Je eigen bergsportverzekering

Reiskosten

Drankjes en extra eten

Touristentaks in het hotel

Technische moeilijkheid
Icon_Kondition_1_dunkel.png
Icon_Kondition_2_dunkel.png
Icon_Kondition_3_dunkel.png
Icon_Kondition_4_dunkel.png
Nodige conditie
Icon_Kondition_1_dunkel.png
Icon_Kondition_2_dunkel.png
Icon_Kondition_3_dunkel.png
Icon_Kondition_4_dunkel.png
Verblijf
Icon_Unterkunft_1_dunkel.png
Icon_Unterkunft_2_dunkel.png
Icon_Unterkunft_4_dunkel.png
Icon_Unterkunft_3_dunkel.png
Actie
Icon_Unterkunft_1_dunkel.png
Icon_Unterkunft_2_dunkel.png
Icon_Unterkunft_4_dunkel.png
Icon_Unterkunft_3_dunkel.png

5-8 deelnemers per gids (12 deelnemers max)

6
dagen

€ 1450

Mogelijk programma:

zie onderaan

Vereisten:

Je bent een goeie boarder en hebt weinig of geen splitboard ervaring.

Christian

UIAGM Berggids

Begeleiding 
Auenhütte

Verblijf

Uitgebaat door Tanja en Christoph, zelf twee fameuze wintersporters, is de Auenhütte het verblijf dat we voor dit avontuur gekozen hebben.

Een perfecte mengeling tussen hedendaags en traditie, feesten en gezelligheid.

Hier gaan we een paar leuke avonden beleven!

De Auenhütte ligt direct aan de Ifen-lift (Ifenbahn), aan het einde van de Kleinwalsertal vallei: een ideaal vertrekpunt voor onze avonturen, met of zonder liftondersteuning!

Dag 1 - Splitboard workshop and kick-off

250 hm

250 hm

-

-

-

Op de eerste dag van het Splitboard Camp voor beginners gaan we meteen vol enthousiasme van start! Je wordt verwelkomd met een stevige beginnersworkshop, waarin je gids je alle “ins en outs” van het splitboarden zal bijbrengen. Je leert niet alleen over het materiaal zelf, maar ook over de verschillende stap- en draaitechnieken die essentieel zijn voor een succesvolle splitboardervaring. Daarnaast wordt er veel aandacht besteed aan het veiligheidsaspect, waarbij je leert hoe je omgaat met je beacon (lawinepieper) en andere noodzakelijke veiligheidsuitrusting. In de namiddag is het tijd om de andere deelnemers van het Splitboard Camp te ontmoeten. We komen samen voor een gezamenlijke kick-off, waar we onze verwachtingen delen en ons verheugen op de avonturen die voor ons liggen. Het is een uitgelezen moment om elkaar beter te leren kennen en de nodige gezelligheid te creëren. We sluiten de dag af met een heerlijk diner, waarbij we genieten van een smakelijke maaltijd en ons voorbereiden op de opwindende dagen die nog komen gaan.
Dag 2 - Splitboard workshop and kick-off

-

3000 hm

-

-

-

Op dag twee van het Splitboard Camp staat in het teken van freeriden en lawineoefeningen. We beginnen de dag met een stevige dosis adrenaline, daar we ons wagen aan uitdagende off-piste afdalingen. Onder begeleiding van onze ervaren gids Christian verkennen we de beste freeride plekken in de omgeving en genieten we van de ongerepte sneeuw. Ook leren en /of herhalen we belangrijke veiligheidsmaatregelen en technieken tijdens de lawineoefeningen. Christian zal ons coachen in het gebruik van veiligheidsuitrusting, het lezen van het terrein en het nemen van de juiste beslissingen in de back country. Het is een dag vol avontuur en leerzame ervaringen, waarbij we onze snowboardvaardigheden aanscherpen en ons bewustzijn vergroten over veiligheid in de sneeuw! Na een intensieve dag keren we terug naar de accommodatie waar we kunnen ontspannen, ervaringen uitwisselen en genieten van een gezellig samenzijn met de andere deelnemers van het kamp.
Dag 3-5 - Splitboard workshop and kick-off

600-1000 hm

600-1000 hm

-

-

-

Vanaf dag drie tot en met dag vijf van het Splitboard Camp gaan we op splitboard tour. We beginnen onze dag met het bevestigen van vellen onder onze splitboards en maken ons klaar voor de beklimming. Onder begeleiding van onze ervaren gids Christian verkennen we de adembenemende berglandschappen en genieten we van de rust en stilte van de bergen! We hebben de mogelijkheid om verschillende routes en bestemmingen te verkennen, afhankelijk van de groep en de weersomstandigheden. De tochten variëren in lengte en moeilijkheidsgraad, waardoor iedereen aan zijn trekken komt. Ook hebben we de flexibiliteit om een dagje te gaan freetouren, afhankelijk van de voorkeuren van de groep. Dit biedt een geweldige kans om met minder energie te genieten van de ongerepte poedersneeuw en het terrein buiten de gebaande paden te verkennen. Na een dag vol avontuur en het verkennen van de bergen, keren we in de namiddag altijd terug naar de comfortabele Auenlodge. Hier kunnen we ontspannen, onze ervaringen delen en genieten van de gezellige sfeer van de accommodatie. Het is de perfecte gelegenheid om de andere deelnemers beter te leren kennen en te genieten van de gastvrijheid van de lodge. 's Avonds, na onze avontuurlijke dagen in de bergen, hebben we gedeeltelijk theorielessen: we leren over belangrijke en noodzakelijke aspecten zoals lawineveiligheid, bergoriëntatie en tourplanning. We bespreken ook de route voor de volgende dag, rekening houdend met het weer en de wensen van de groep. Wie wil kan de dag nog met een feestje afsluiten.
Dag 6- Splitboard tour en afscheid nemen

600-1000 hm

600-1000 hm

-

-

-

Op de laatste dag van het Splitboard Camp 2024 maken we nog één splitboard-tocht, voordat we afscheid nemen van elkaar en de Oostenrijkse Alpen. Na de tocht verzamelen we voor een drankje om terug te blikken op de avonturen van de afgelopen week. Het is een mooie gelegenheid om nieuwe vrienden te bedanken en contactgegevens uit te wisselen, want wie weet treffen we elkaar in de toekomst weer tijdens een volgend splitboard-evenement of andere sportieve gelegenheid.
Mogelijk programma
bottom of page