top of page
Icon_Schneeschuh_weiss_Rahmen.png

Start to toerski

Tourskiën voor beginners - leren en vijf tochten ervaring opdoen!

Wil je leren tourskiën? In een workshop en 5 tochten leer je het stijgen met vellen, richtingsveranderingen bij het stijgen, en ook de omgang met veiligheids- materiaal.

Wil je leren tourskiën? In een workshop en 5 tochten leer je het stijgen met vellen, richtingsveranderingen bij het stijgen en ook de omgang met veiligheidsmateriaal.
Het idyllische Obernbergdal biedt de ideale backdrop voor deze tourskiweek: centraal maar toch rustig gelegen gaan we hier ongestoord op pad.

De tochten die we maken, hebben tussen de 700 en de 1000 hoogtemeters. Zo hebben we nog tijd om te relaxen in de namiddag, en zijn we bovendien de volgende dag zeker) fit.

Elke avond beslissen en bespreken we welke tocht we de volgende dag gaan maken.

Veiligheid staat op de eerste plaats, maar daarnaast willen we zoveel mogelijk op een comfortabele manier genieten van de ervaring.
Bij slecht weer, veel wind of sterke sneeuwval blijven we onder de boomgrens. Is het weer mooi en zijn de condities goed, dan zoeken we de toppen op.

Dankzij zijn jarenlange ervaring brengt de gids jullie op de beste hellingen met poedersneeuw voor geweldige afdalingen!

Inbegrepen:

Voorbereidende call

Begeleiding door UIAGM Berggids

5x Overnachting in hotel

5x Halfpension

Huurmateriaal (lawine-uitrusting)

Voucher voor gratis heenreis met openbaar vervoer vanaf Innsbruck

Gratis openbaar vervoer in het gehele Wipptal

Gratis test-ski van K2 (first come first served)

-40% Voucher voor een aankoop bij K2 en BCA

Niet inbegrepen:​

Je eigen bergsportverzekering

Reiskosten

Huurmateriaal: ski's

Drankjes en extra eten

Touristentaks in het hotel

Skivaardigheid
Icon_Kondition_1_dunkel.png
Icon_Kondition_2_dunkel.png
Icon_Kondition_3_dunkel.png
Icon_Kondition_4_dunkel.png
Nodige conditie
Icon_Kondition_1_dunkel.png
Icon_Kondition_2_dunkel.png
Icon_Kondition_3_dunkel.png
Icon_Kondition_4_dunkel.png
Verblijf
Icon_Unterkunft_1_dunkel.png
Icon_Unterkunft_2_dunkel.png
Icon_Unterkunft_4_dunkel.png
Icon_Unterkunft_3_dunkel.png
Actie
Icon_Unterkunft_1_dunkel.png
Icon_Unterkunft_2_dunkel.png
Icon_Unterkunft_4_dunkel.png
Icon_Unterkunft_3_dunkel.png
26-31.01.2025
Privé event - nu aanvragen
16-21.02.2025
Privé event - nu aanvragen
02-07.03.2025
Nog plaats vrij
09-14.02.2025
Nu boeken! Ook voor privé event beschikbaar.
Tijdstip naar keuze
Op aanvraag

5- 8 deelnemers per gids

6
dagen

€1355

Mogelijk programma:

dag 1 - Kennismaking en toerski workshop
dag 2 - Nösslachjoch 2231m
dag 3 - Sattelberg 2115m
dag 4 - Allerleigrubenspitze 2131m
dag 5 - Rötenspitze 2481m
dag 6 - Vennspitze 2390m

Zie onderaan voor meer info.

Vereisten:

Eerste ervaring off-piste, conditie voor 800-1000hm in een rustig tempo

Jef Verstraeten

UIAGM Berggids

Begeleiding 
Almis Berghotel

Verblijf

Gelegen in het dorpje Obernberg am Brenner, begint het genieten al met het uitzicht op de omliggende bergtoppen, zoals de Tribulaun en de Olperer.

Het genieten gaat verder door de uitstekende keuken van Seppi! Naast een uniek hoofdgerecht en dessert (uit de keuken), is er een groot buffet met grote keuze aan salades en geweldige(heerlijke, lekkere, njammie, …) soep.
Met bijzonderheden zoals vegan dieet of allergieën wordt graag rekening gehouden.
Van het lekkere ontbijtbuffet een paar broodjes en een stuk fruit meenemen voor onderweg, is (uitdrukkelijk) toegestaan!

Na een sportieve dag kan je ontspannen in de wellness oase met sauna, hamam, infrarood,.. enz. indien gewenst.
Twee avonden begeleidt Laurin met saunarituelen.

Wie van het genieten nog niet genoeg heeft, kan ook nog een sportmassage boeken.

Dag 1 - Tourski workshop

200 hm

200 hm

1 km

5 uur

Easy

Op de eerste dag van het programma beginnen we met een kennismaking en een toerski workshop. We ontmoeten elkaar in de ochtend voor een gezamenlijk kopje koffie. Daarna gaan we naar de skiverhuur in Steinach om onze toerski's op te halen. Indien nodig, lassen we bij het hotel een stop in. Hier kunnen we dan even omkleden en onze bagage achterlaten. Vervolgens rijden we 3 minuten naar het einde van de vallei en gaan we van start met de toerski workshop. Hier maak je kennis met het materiaal, leer je de basisprincipes van toerskiën, en leer je de nodige technieken voor het stappen en draaien tijdens het toerskiën. Daarnaast gaan we ook een lawineoefening doen! Na de workshop is er tijd om te ontspannen, te acclimatiseren en te genieten van de omgeving. Je kan bijvoorbeeld nog een kleine wandeling maken, genieten van een vrije middag of de wellness van het hotel verkennen. 's Avonds bespreken we bij het avondeten welke tocht we de volgende dag zullen maken en krijg je meer informatie over het programma.
Dag 2 - Mijn eerste tourskitocht

700 hm

700 hm

7 km

5-6 uur

Easy

Op de tweede dag van het programma gaan we op tourskitocht naar het Nösslachjoch 2231m, vertrekkend vanuit Nösslach. Het is slechts een korte rit van ongeveer 10 minuten vanaf het hotel naar het startpunt van de tocht. Deze route is ideaal voor een eerste tourskitocht. Het is geen al te lange tocht en biedt een prachtige kennismaking met het tourskiën. Jullie gids kent ook de ideale verborgen weg voor een rustige beklimming en een fijne afdaling. Onderweg genieten we van de adembenemende natuur en de rustige omgeving. Bij de afdaling hebben we de mogelijkheid om te stoppen bij de Nösslachjochhütte, waar we iets kunnen eten of drinken voordat we de laatste meters naar de auto skiën. Daarna keren we terug naar het hotel, waar we een ontspannende avond kunnen doorbrengen.
Dag 3-5 - Mooie tourskitochten

600-1000 hm

600-1000 hm

6-10 km

5-6 uur

Easy

Op dag 3, 4 en 5 staan er mooie tourskitochten op het programma. Elke dag krijgen we de kans om nieuwe ervaringen op te doen en te genieten van prachtige afdalingen. Deze tochten hebben een hoogteverschil van ongeveer 600-1000 hoogtemeters. Zo hebben we geen stress en nog genoeg energie over voor de afdalingen. We hebben de flexibiliteit om direct vanuit het hotel te vertrekken voor de tourskitochten of we maken een korte autorit van slechts enkele minuten naar het startpunt. Tijdens deze mooie tochten krijgen we de gelegenheid om waardevolle ervaringen op te doen en onze tourskitechnieken verder te ontwikkelen. We verkennen prachtige landschappen, genieten van adembenemende uitzichten en ervaren de vrijheid van het tourskiën. Op dinsdag en donderdag zorgen we ervoor dat we op tijd terug zijn voor de opgietsessies in de sauna, waar men vrijblijvend kan gaan ontspannen en herstellen na de tourskitochten. Op woensdag staat er een nog een lawineoefening op het programma. 's Avonds bespreken we altijd het programma van de volgende dag. De keuze van de routes hangt van de sneeuwkwaliteit, het weer en ook de groep af.
Dag 6 - laatste tocht en afscheid nemen

600-850 hm

600-850 hm

6-10 km

5-6 uur

Easy

Op de laatste dag van ons tourski-avontuur staat er nog een mooie tocht op het programma. We willen deze week in stijl afsluiten met een laatste afdaling en genieten van de prachtige omgeving. We maken de hotelkamers 's ochtends leeg en checken uit, zodat we na de tocht vlot kunnen vertrekken. De afsluitende tocht biedt ons nog een laatste kans om te genieten van het tourskiën. We verkennen de besneeuwde landschappen en genieten van de laatste afdalingen voordat we afscheid nemen van deze geweldige week. Na de tocht is er gelegenheid om samen iets te eten of te drinken, waarbij we nog even kunnen nagenieten van de avonturen die we hebben beleefd. Het einde van de dag is gepland rond 14-15 uur, waardoor er nog voldoende tijd is voor degenen die graag een stukje willen rijden. Voor het vertrek biedt het hotel de mogelijkheid om nog even te douchen, zodat we fris en voldaan aan onze terugreis kunnen beginnen. Voor degenen die graag langer willen blijven, is er de optie om een nachtje bij te boeken en nog even te genieten van de faciliteiten en de omgeving van het hotel.
Mogelijk programma
bottom of page