top of page
Icon_Schneeschuh_weiss_Rahmen.png

Naar de top van Oostenrijk - Großglockner 3798m en Großvenediger

Beklim de hoogste toppen van Oostenrijk in één groot avontuur!

Jij wil een uitdaging in de Alpen?Beklim dan samen met een berggids de hoogste top van Oostenrijk, de Großglockner 3798m en als acclimatisatietocht, de Großvenediger 3666m.

Deze twee vergletsjerde bergen maken deel uit van de Hohe Tauern en zijn daardoor dicht bij elkaar gelegen. We gebruiken de noodzaak voor acclimatisatie om de hoogte top van de bergketen Venedigergruppe en van de provincie Salzburg te beklimmen. De Großvenediger is met zijn trotse 3666m de 4de hoogste berg van Oostenrijk.

Tussen de acclimatisatietocht en de beklimming van de Großglockner, rusten we even een dagje uit en gaan rustig in een klimgebied even het rotsklimmen oefenen. Dit is de laatste voorbereiding voor het avontuur op de Großglockner.

We beklimmen de Großglockner 3798m in twee dagen.
De overnachting in de hoogste hut van Oostenrijk, de Erzherzog-Johann-Hütte op 3454m, zorgt voor het extra beetje avontuur !

Tijdens dit programma worden we de gehele week door dezelfde berggids begeleid. Voor de beklimming naar de top van de Großglockner worden we begeleid door één of twee extra gidsen. Zo kunnen we met maximaal 2 deelnemers per gids comfort en veiligheid bieden.

Inbegrepen:

Organisatie

Begeleiding door UIAGM Berggids

2x Overnachting in berghut

3x Overnachting in hotel

Huurmateriaal

2x Taxi transfer

-40% Voucher voor een aankoop bij K2 en BCA

Niet inbegrepen:​

Je eigen bergsportverzekering

Reiskosten

Drankjes en extra eten

Parkeren

Touristentaks in het hotel

Technische moeilijkheid
Icon_Kondition_1_dunkel.png
Icon_Kondition_2_dunkel.png
Icon_Kondition_3_dunkel.png
Icon_Kondition_4_dunkel.png
Nodige conditie
Icon_Kondition_1_dunkel.png
Icon_Kondition_2_dunkel.png
Icon_Kondition_3_dunkel.png
Icon_Kondition_4_dunkel.png
Verblijf
Icon_Unterkunft_1_dunkel.png
Icon_Unterkunft_2_dunkel.png
Icon_Unterkunft_4_dunkel.png
Icon_Unterkunft_3_dunkel.png
Actie
Icon_Unterkunft_1_dunkel.png
Icon_Unterkunft_2_dunkel.png
Icon_Unterkunft_4_dunkel.png
Icon_Unterkunft_3_dunkel.png
13-18.08.2023
Nu boeken! Ook voor privé event beschikbaar.
Tijdstip naar keuze
Op aanvraag

4-6 deelnemers per gids (1-2 op de Glockner)

6
dagen

€ 1650

Mogelijk programma:

Zie onderaan

Vereisten:

Sportieve levenstijl, conditie voor 1200 hoogtemeters stappen

Jef Verstraeten

UIAGM Berggids

UIAGM Berggids

UIAGM Berggids

Begeleiding 
4 Mooie verblijven

Verblijf

We verblijven op 4 verschillende locaties:
Matreier Tauernhaus 1511m
Neue Prager Hütte 2782m
Lucknerhaus 1918m
Erzherzog-Johann-Hütte 3451m

Dag 1 - Kennismaking en gezamenlijk avondeten, materiaalvoordracht

-

-

-

-

-

In de late namiddag ontmoet je jouw gids en de andere deelnemers in het hotel Gasthof Matreier Tauernhaus. Gezellig met een drankje op het terras, stelt iedereen zichzelf en zijn verwachtingen van deze week kort voor. Zo kan de gids waar mogelijk het programma aan jullie wensen aanpassen. Na het gezamelijke avondeten in het hotel, wordt het geleende materiaal uitgedeeld en gecheckt. Aansluitend houden we nog een korte workshop “rugzak pakken”.
Dag 2 - Neue Prager Hütte 2782m, Innerer Kesselkopf 2897m

1200+120 hm

100-220 hm

7-8 km

5-6 uur

Stijle wandelpaden (categorie zwart), puin, rotsplaten

Na een stevig ontbijt starten we de dag met een taxiritje de vallei in. Bij het Innergschlöss 1689m aangekomen, beginnen we meteen aan de aanloop naar de Neue Prager Hütte. Een smalle brug over de gletsjerbeek brengt ons naar een steile wandelweg. Deze verloopt via indrukwekkend terrein langs de Alte Prager Hütte. Als we zin hebben, kunnen we ook via de "Gletscherweg Innergschlöss" naar de hut toe stappen. Deze route is minder steil en verloopt langs twee meertjes: de Salzbodensee op 2138m en het "Auge Gottes" ("het oog van God"), misschien wel het mooiste idyllische plekje van Oost-Tirol. Via een morene en gletsjerplaten stappen we verder naar de hut. Wie wil kan nu nog mee de Innnerer Kesselkopf 2897m beklimmen. We laten voor dit extraatje de rugzak bij de hut en zijn binnen het uur terug. In de namiddag volgen nog een paar oefeningen en bekijken we het materiaal dat we morgen nodig hebben even in detail.
Dag 3 - Großvenediger 3657m

1000 hm

2200 hm

15 km

8-10 uur

Wandelpaden, rots, puin en gletsjer t.e.m. 30°

Daar we vandaag een stevige dag voor de boeg hebben, starten we met een vroeg ontbijt. We stappen onder de rotsgraat "Niederer Zaun" en met het Schlatenkees aan onze linkerzijde naar de 3000m-grens. Hier gaan we de gletsjer op. Via een mooi spoor dat ons tussen de gletsjerspleten door leidt, stappen we nu rustig naar boven. Zo kunnen we aan de dunne lucht en aan de crampons onder onze voeten wennen. Op de top van de 4de hoogste berg van Oostenrijk worden we beloond door een magnifiek 360° uitzicht op de omliggende bergketens. We zien onder andere de Dolomieten met de indrukwekkende Tre Cime di Lavaredo en ook het doel voor eind deze week: de Großglockner! Op weg naar beneden stoppen we nog even in de Neue Prager Hütte voor een kleine versterking en om onze slaapspullen in te laden. Eerst te voet en dan met het taxibusje komen we na een stevige dag weer in het Tauernhaus aan. Om er morgen echt rustig aan tegen te kunnen gaan, rijden we nu nog even naar het Lucknerhaus 1918m. We blijven er twee nachten en vanaf hier stappen we overmorgen ook naar de Großglockner!