top of page
Icon_Schneeschuh_weiss_Rahmen.png

Tourski Initiatie vanuit Berghut

Leer het tourskiën vanuit een leuke hut!

- skitechniek backcountry oefenen tijdens een dagje freeride in Ischgl
- verblijf op de sympathieke Heidelbergerhütte op 2100m hoogte

Als je wilt leren tourskiën en tegelijk wilt genieten van de gezelligheid van een berghut, is dit programma perfect voor jou! We gebruiken de Heidelbergerhütte als ons basis kamp, waardoor we elke dag ideaal gepositioneerd zijn voor onze tochten.

We beginnen gezamenlijk in Ischgl, waar we gebruikmaken van bagagetransport. Dit stelt ons in staat om off-piste te skiën in het skigebied en onze techniek aan te scherpen ter voorbereiding op de avonturen die voor ons liggen.

Gedurende de volgende dagen zul je alles leren over tourskiën, inclusief technieken, veiligheidsprocedures en hoe je effectief een spoor legt. Dit alles gebeurt onder de deskundige leiding van een professionele gids uit ons team. Deze gids is zeer bekend met het gebied en past het programma aan op basis van de vaardigheden en behoeften van de groep.

Verblijf
De Heidelbergerhütte, gelegen net over de Zwitserse grens maar bereikbaar vanuit Oostenrijk, biedt een charmante plek om te verblijven. De hut wordt beheerd door Loisl, een gastvrije uitbater die bekend staat om het creëren van een warme sfeer. De combinatie van heerlijk eten en een sauna maakt je ervaring compleet en zorgt voor optimale ontspanning na een dag in de sneeuw.

Begeleiding
Je wordt begeleid door een professionele gids die niet alleen het gebied goed kent, maar ook de tochten aanpast aan de dynamiek van de groep. Dit zorgt voor een veilige en leerzame ervaring, afgestemd op jouw ski-niveau en interesses.

Dit programma is ideaal voor degenen die een stap verder willen gaan in het tourskiën, terwijl ze genieten van de unieke sfeer van een traditionele berghut in de prachtige Alpen.

Inbegrepen:

Begeleiding door UIAGM berggids of erkend skigids

1x Overnachting in hotel

4x Overnachting in Berghut

4x Halfpension

Huurmateriaal (lawine-uitrusting)

1x Dagpas voor skilift

Gratis test-ski van K2 (first come first served)

-40% Voucher voor een aankoop bij K2 en BCA

Niet inbegrepen:​

Je eigen bergsportverzekering

Reiskosten

Huurmateriaal: ski's

Drankjes en extra eten

Parkeren

Eventueel baggagetransport naar de hut

Skivaardigheid
Icon_Kondition_1_dunkel.png
Icon_Kondition_2_dunkel.png
Icon_Kondition_3_dunkel.png
Icon_Kondition_4_dunkel.png
Nodige conditie
Icon_Kondition_1_dunkel.png
Icon_Kondition_2_dunkel.png
Icon_Kondition_3_dunkel.png
Icon_Kondition_4_dunkel.png
Verblijf
Icon_Unterkunft_1_dunkel.png
Icon_Unterkunft_2_dunkel.png
Icon_Unterkunft_4_dunkel.png
Icon_Unterkunft_3_dunkel.png
Actie
Icon_Unterkunft_1_dunkel.png
Icon_Unterkunft_2_dunkel.png
Icon_Unterkunft_4_dunkel.png
Icon_Unterkunft_3_dunkel.png
02-07.03.2025
plaats vrij
23-28.02.2025
plaats vrij

5-8

5
dagen

€ 1250

Mogelijk programma:

Dag 0: Heenreis
Dag 1: Ontmoeting in Ischgl, bagagetransport naar de hut. Veiligheidsbriefing en oefenen van backcountry skitechnieken met liftondersteuning. Aan het einde van de dag skiën we naar de hut.
Dag 2: Workshop tourskiën met een korte tocht. Kleine lawineoefening.
Dag 3: Tourskitocht met uitgebreide lawineoefening.
Dag 4: Tourskitocht naar een top van 3000m.
Dag 5: Tourskitocht via een col terug naar het dal.

Vereisten:

Veilig skiën op zwarte pistes, evtl. ervaring met off-piste, conditie voor 800 hoogtemeters

Lukas

Multisportgids

Begeleiding 
Heidelbergerhütte 2264 m

Verblijf


De Heidelbergerhütte, strategisch gelegen op een hoogte van 2.264 meter in de Silvretta-bergen, biedt een pittoreske basis voor zowel zomer- als winteractiviteiten. Deze hut, die net over de Zwitserse grens ligt maar vanuit Oostenrijk toegankelijk is, staat bekend om zijn gastvrijheid en de sfeervolle setting die het biedt aan wandelaars, skiërs en natuurliefhebbers. Beheerd door de Heidelbergse afdeling van de Duitse Alpenclub, biedt de hut niet alleen een comfortabele overnachtingsplek midden in de bergen, maar ook een warm welkom met stevige maaltijden en een sauna voor ontspanning na een actieve dag.

De hut is omgeven door indrukwekkende 3000-meter toppen en is het startpunt voor diverse tochten zoals ski-touring en sneeuwschoenwandelingen in de winter, en bergwandelingen en mountainbiketochten in de zomer.

Een idyllisch toevluchtsoord dat rust combineert met avontuur, waardoor het een geliefde keuze is voor zowel ervaren alpinisten als gezinnen die de natuur willen ervaren weg van de drukte van de toeristische centra.

weekplanning coming soon

x

x

x

x

x

we zijn nog aan het uitformuleren van het programma
Mogelijk programma
bottom of page