
Tourskiweek sportief
Vijfduizend hoogtemeter challenge
Voor jou hoort bij een weekje tourskiƫn ook wat inspanning? Dan zit je in deze reis helemaal juist. Ons basecamp in St. Jodok biedt de ideale backdrop voor 5000 hoogtemeter backcountry belevenissen.
St. Jodok ligt aan de ingang van zowel het Valsertal als het Gschitztal. Deze twee dalen hebben allebei een groot aantal mogelijkheden voor tourskitochten. Dagelijks brengt het busje van het hotel ons naar de start van de tocht. Zo hebben we geen auto nodig en moeten ook nooit op zoek naar een parkeerplaats.
De tochten die we maken hebben tussen de 800 en de 1200 hoogtemeter. Het doel is dat we in totaal vijfduizend hoogtemeters bedwingen, verdeeld op onze 5 uitstappen. Veiligheid is en blijft altijd prioriteit, maar we willen toch zoveel mogelijk diepsneeuw skiƫn.
Deze week wordt begeleid door een gediplomeerd en ervaren ski -en berggids met uitstekende kennis van het gebied.
Inbegrepen:
Organisatie
Voorbereidende call
Begeleiding door UIAGM Berggids
5x Overnachting in hotel
5x Halfpension
Huurmateriaal (lawine-uitrusting)
5x Taxi transfers naar de tochten
Voucher voor gratis heenreis met openbaar vervoer vanaf Innsbruck
Gratis openbaar vervoer in het gehele Wipptal
Gratis test-ski van K2 (first come first served)
-40% Voucher voor een aankoop bij K2 en BCA
Niet inbegrepen:ā
Je eigen bergsportverzekering
Huurmateriaal: ski's
Drankjes en extra eten
Touristentaks in het hotel
Skivaardigheid




Nodige conditie




Verblijf




Actie





25.02-01.03.2024
Nu boeken! Ook voor privƩ event beschikbaar.

Tijdstip naar keuze
Op aanvraag
4-8 deelnemers per gids
6
dagen
⬠1395
Mogelijk programma:
dag 1 - heenreis en meetup, materiaalcheck
dag 2 - Silleskogel 2418m, 922hm
dag 3 - Westliche Schƶberspitze 2602m, 1080hm
dag 4 - Gammerspitze 2537, 1132hm, eventueel afdaling via Jeneweinrinne
dag 5 - Alpeiner Scharte 2959m, maximaal 1500hm
dag 6 - Jochgrubenkopf 2453m, 840hm
Vereisten:
Minimum 5 dagen toerski ervaring, conditie voor 1000hm
Geraerhof
Verblijf
Christoph, de sympathieke uitbater van het Geraerhof, heeft de covid-jaren gebruikt om het interieur van zijn hotel helemaal te vernieuwen. De kamers zijn in verschillende stijlen gerenoveerd: van modern, tot klassiek (of met oud hout) vindt iedereen wat hij/zij zoekt.
In de keuken wordt vers gekookt, met als specialiteit de traditionele Oosterijkse keuken met Schnitzel, knƶdel en kaiserschmarrn. Graag houd Christoph rekening met vegetariƫrs, vegans en allergieƫn.
Ook al zullen we veel tijd buiten op onze ski's doorbrengen, het Geraerhof nodigt uit tot relaxen. Tijdens de herfst wordt de wellness area met sauna gerenoveerd zodat we hier na de tochten rustig kunnen ontspannen.




weekplanning coming soon
x
x
x
x
x