top of page
Icon_Schneeschuh_weiss_Rahmen.png

(e-)Mountainbike Transalp - Trails

Steek tirol over met de mountainbike!

- Met meer dan 6000 hoogtemeters op de mountainbike over de alpen!
- begeleid door professioneel gids met lokale kennis
- Prachtige uitzichten, leuke trails

Wil je de Alpen doorkruisen op een mountainbike? Dit evenement is perfect voor jou! In 6 dagen ontdekken we adembenemende routes die ons van Duitsland naar Italië leiden. We laten het asfalt links liggen, maar de trails zijn toegankelijk, flowy en simpelweg prachtig!

Route:
Onze tocht doorkruist diverse bergketens: de Karwendel, de Tuxer Alpen, en de Brennerberge. Voor meer details, zie de programmaomschrijving hieronder!

Overnachtingen:
Onze nachten brengen we deels door in hotels, deels in berghutten, waarbij we het avontuurlijke met het comfortabele combineren.

Bevoorrading:
De eerste en derde nacht verblijven we op dezelfde locatie, wat logistiek handig is. Voor de zesde nacht is er de mogelijkheid om bagage vooruit te sturen! Bovendien doorkruisen we driemaal een vallei waar inkopen mogelijk zijn, ideaal voor het aanvullen van onze voorraden.

Doelpubliek:
Dit evenement staat open voor de sportieve mountainbiker die uitkijkt naar een paar uitdagende trails. Een goede conditie is vereist om 1700hm te kunnen klimmen, tenzij je kiest voor een E-Mountainbike, wat het bereik en de funfactor aanzienlijk verhoogt!

Zin in een onvergetelijk avontuur door de Alpen? Grijp dan nu je kans en meld je aan!

Inbegrepen:

Transfers volgens programma

2x overnachting in hotel

Mountainbikegids

Organisatie

Voorbereidende calls

4x Overnachting in Berghut

6x Halfpension

Niet inbegrepen:​

Huur (e-) MTB

Veiligheidsmateriaal (beschermers & helm)

Bijkomende lift- en transferkosten (bij aanpassing van programma)

Bijkomende overnachting

Je eigen bergsportverzekering

Reiskosten

Technische moeilijkheid
Icon_Kondition_1_dunkel.png
Icon_Kondition_2_dunkel.png
Icon_Kondition_3_dunkel.png
Icon_Kondition_4_dunkel.png
Nodige conditie
Icon_Kondition_1_dunkel.png
Icon_Kondition_2_dunkel.png
Icon_Kondition_3_dunkel.png
Icon_Kondition_4_dunkel.png
Verblijf
Icon_Unterkunft_1_dunkel.png
Icon_Unterkunft_2_dunkel.png
Icon_Unterkunft_4_dunkel.png
Icon_Unterkunft_3_dunkel.png
Actie
Icon_Unterkunft_1_dunkel.png
Icon_Unterkunft_2_dunkel.png
Icon_Unterkunft_4_dunkel.png
Icon_Unterkunft_3_dunkel.png
07.-13.09.2024
Nog plaats vrij

6-10 deelnemers per gids

7
dagen

€ 1495

Mogelijk programma:

Dag 1 - Heenreis en meet-up
Dag 2 - Transfer en klim naar Karwendelhaus
Dag 3 - Trail, verkennen Ahornboden, Via Plumsattel naar Achensee en Pill
Dag 4 - lange beklimming Weidener Hütte
Dag 5 - Beklimming Geisljoch, Trail naar Zillertal, beklimming Tuxer Joch Haus
Dag 6 - Afdaling via Tuxer Joch Trail, beklimming naar Sattelbergalm
Dag 7 - Grenskammtraverse, Afdaling naar Italië, Transfer

Vereisten:

Fittness voor 1400 hm fietsen, ervaring met mountainbike trails

Jef Verstraeten

UIAGM Berggids

Begeleiding 
Informatie volgt

Verblijf

Meer Informatie volgt zo snel mogenlijk

Dag 1 - Heenreis en meet-up

-

-

-

-

-

We ontmoeten elkaar in de late namiddag in ons hotel in Pill! Na een korte materiaalcheck zorgen we ervoor dat we onze rugzakken voor morgen al gepakt zijn!
Dag 2 - Karwendelhaus 1765m

850 hm

50 hm

20 km

3-5 uur

Grintweg

Na een stevig ontbijt nemen we een transfer met 2 treinen naar Scharnitz aan de duitse grens. Onze weg naar het Karwendelhaus verloopt via een brede grintweg die ideaal is om naast elkaar te fietsen en beter te leren kennen. Bij het karwendelhaus genieten we van een beloningsdrankje na de eerste beklimming en oefenen in de namiddag nog wat technieken.Na een uitgebreid ontbijt vertrekken we met twee treinen naar Scharnitz, gelegen aan de Duitse grens. Onze route naar het Karwendelhaus leidt ons over een brede grindweg, die perfect is om naast elkaar te fietsen en elkaar beter te leren kennen. Bij het Karwendelhaus trakteren we onszelf op een welverdiend drankje na de eerste klim en besteden we de namiddag aan het oefenen van enkele technieken.
Dag 3 - Plumsjoch 1670m, Achensee

800-900 hm

2100 hm

50 -65 km

8-10 uur

Gemakkelijke trails en grintwegen

De beloning volgt al vanochtend met een aangename afdaling naar de Kleine Ahornboden, waar we meteen het echte trailgevoel ervaren! Het indrukwekkende landschap met zijn unieke biotoop vergezelt ons op het volgende relatief vlakke deel. Vervolgens beginnen we aan de klim van vandaag, richting het Plumsjoch op 1670 meter. Hier bevindt zich een hut waar we kunnen pauzeren voor een maaltijd. Daarna dalen we via een dubbele track af naar de Achensee. Na een verfrissende duik in het water vervolgen we onze weg en rollen we verder richting het Inntal. De laatste 10 kilometer kunnen eventueel worden afgesneden met een treinrit.
Dag 4 - Weidener Hütte 1799m

1400 hm

100 hm

16 km

5-6 uur

Grintweg

Vandaag volgt weer een stevige beklimming. Afwisselend over grint en asfaltpaden verlaten we het warme inntal en rijden we naar de mooie Weidener Hütte op bijna 1800m!
Dag 5 - Geisljoch 2292m, Tuxer Joch Haus 2313m

1100-1600 hm

1100 hm

33 km

6-8 uur

Trails en steile grintpaden

De eerste beklimming vandaag brengt ons in juist onder vijfhondert hoogtemeters tot het Geilsjoch. Hier volgt dan de afdaling van de dag. Vanaf nu zijn we in het Zillertal. Wie wil kan het eerste deel van de beklimming naar ons verblijf voor vannacht de lift van de Hintertuxer gletsjer nemen, dan zijn het 500 hoogtemeters minder klimmen. Het laatste stuk naar de hoogste hut en meteen het hoogste punt van het trajekt i zwaar, daar stevig stijl.
Dag 6 - Tuxer Joch Trail, Sattelbergalm

600-1050 hm

1300-1750 hm

30-38 km

4-6 uur

Single Trail, grintpaden

Vanochtend beginnen we meteen met een schitterende afdaling. Slechts een meter breed, meerdere kilometers lang en met een hoogteverschil van 500 meter, telt het Tuxer Joch-trail maar liefst 65 haarspeldbochten! Een waar genot! Voor het verdere verloop bieden we twee varianten aan: - Voor wie het wat rustiger aan wil doen, gaat de route via de oude weg naar St. Jodok, vervolgens via de secundaire weg naar Gries en Vinaders, met nog eens 300 hoogtemeters op een grindweg naar de Sattelbergalm. - De sportievere optie leidt ons via Padaun, waar we 's middags kunnen genieten van iets lekkers om te eten. Daarna vervolgen we onze weg via asfalt en trail naar Gries, waarna het opnieuw klimmen is naar de Sattelbergalm! Op de Sattelbergalm wacht ons heerlijk eten en een sessie in de hot tub!
Dag 7 - Grenskamm en trail naar Italië

750 hm

1350 hm

22 km

4-5 uur

-

Na een smakelijk ontbijt op de Alm beginnen we met een korte opwarming op onze fietsen. Voor het volgende deel moeten we onze fietsen even duwen, voordat we weer verder omhoog kunnen trappen. Al snel bereiken we de Sattelberg op 2015 meter hoogte, waar we ons inmiddels op de grens met Italië bevinden. Via de brede, oude militaire wegen fietsen we op indrukwekkende en ontspannen wijze langs de grens. Een laatste trail biedt een prachtige afsluiter, die we, hoe kan het ook anders, vieren met een overheerlijke Italiaanse pizza. De terugreis naar Pill regelen we per trein.
Mogelijk programma
bottom of page