top of page
Icon_Schneeschuh_weiss_Rahmen.png

Trekking rond de tribulaun

Trek in een prachtige 6-daagse rond het indrukwekkende Tribulaun-massief

De Tribulaun is een indrukwekkende berg op de grens van Oostenrijk en Italië. In een wandeltocht van berghut tot berghut omronden we deze impressionante top. We starten en eindigen in het idyllisch bergdorpje Obernberg.

De Tribulaungruppe is een groepje van drie bergen waar we deze week gaan rondtrekken. Ieder van deze bergen ligt heel dicht bij elkaar, maar met een eigen vallei aan zijn voeten. We beginnen het avontuur in het Obernbergtal, aan de voet van de Obernberger Tribulaun. Verder zien we het Gschitzdal met de Gschitzer Tribulaun. Aan de Italiaanse kant van dit massief vinden we het Pflerschdal, met de 3000-er, de Pflerscher Tribulaun!

We overnachten meestal in hotels in de valleien die we bezoeken, maar ook een nacht in een unieke berghut mag niet onderbreken. Onze partnerhotels zijn zo gelegen dat we zonder omwegen ons heel avontuur te voet kunnen doen. Gereserveerd hebben we 2-persoonskamers, wil je een éénpersoonskamer dan kan je dit bij de boeking vermelden.
De Tribulaunhütte 2064m ligt aan de indrukwekkende noordkant van de Gschnitzer en Pflerscher Tribulaun. We overnachten in 2-, 4- of 6- persoonskamers in deze kleine sypmathieke hut.

Deze week word begeleid door een vlaamstalige gids met oostenrijkse Bergwandelgids opleiding. Ook heeft onze gids een uitstekende kennis over het tribulaungebied.

Inbegrepen:

Organisatie

6x Halfpension

Begeleiding door Wandelgids

5x Overnachting in hotel

1x Overnachting in berghut

Voucher voor gratis heenreis met openbaar vervoer vanaf Innsbruck

-40% Voucher voor een aankoop bij K2 en BCA

Niet inbegrepen:​

Je eigen bergsportverzekering

Reiskosten

Drankjes en extra eten

Technische moeilijkheid
Icon_Kondition_1_dunkel.png
Icon_Kondition_2_dunkel.png
Icon_Kondition_3_dunkel.png
Icon_Kondition_4_dunkel.png
Nodige conditie
Icon_Kondition_1_dunkel.png
Icon_Kondition_2_dunkel.png
Icon_Kondition_3_dunkel.png
Icon_Kondition_4_dunkel.png
Verblijf
Icon_Unterkunft_1_dunkel.png
Icon_Unterkunft_2_dunkel.png
Icon_Unterkunft_4_dunkel.png
Icon_Unterkunft_3_dunkel.png
Actie
Icon_Unterkunft_1_dunkel.png
Icon_Unterkunft_2_dunkel.png
Icon_Unterkunft_4_dunkel.png
Icon_Unterkunft_3_dunkel.png
2024 coming soon
Nu boeken! Ook voor privé event beschikbaar.
Tijdstip naar keuze
Op aanvraag

4-10 deelnemers per gids

7
dagen

€ 1165

Mogelijk programma:

zie onderaan

Vereisten:

Wandelervaring is aangwezen, bergsportervaring is niet nodig. Sommige passages kunnen indrukwekkend zijn.

Nederlandstalige Bergwandelgids

Bergwandelgids

Begeleiding 
Informatie volgt

Verblijf

Meer Informatie volgt zo snel mogenlijk

Dag 1 - Aankomst en kennismaking

-

-

-

-

In de late namiddag ontmoet je jouw gids en de andere deelnemers in het hotel. Gezellig met een drankje op het terras, stelt iedereen zichzelf en zijn verwachtingen van deze week kort voor. Zo kan de gids waar mogelijk het programma aan jullie wensen aanpassen. Na het gezamelijke avondeten in het hotel, volgt checken we nog even onze uitrusting.
Dag 2 - Obernberger See 1594m

500 hm

500 hm

12 km

5 uur

Wandelpaden (t.e.m. moeilijkheid rood)

De Obernberger See siert talloze foto’s, postkaarten en puzzles en is dus een must-see als je in de buurt bent. Op de eerste wandeldag omronden we dit idyllische bergmeertje. Via de “Seesteig” aan de voet van de Tribulaun keren we terug naar Obernberg.
Dag 3 - Trunajoch 2152m, Gschnitz 1264m

800 hm

800 hm

10 km

7 uur

Wandelpaden (t.e.m. moeilijkheid rood)

Vanuit Obernberg stijgen we door het Lerkenwoud stilaan boven de boomgrens richting het Trunajoch (2152m). Eventueel, afhankelijk van conditie, weer en goesting beklimmen we vanop het Joch de Rötenspitze (2481m). Daarna dalen we af in de vallei van de Gschnitzbach tot in Gschnitz (1294m).
Dag 4 - Tribulaunhaus 2064m

800 hm

-

8 km

5 uur

Wandelpaden (t.e.m. moeilijkheid rood)

We volgen de Gschnitzbach tot in Obertal. We verlaten de groene omgeving van bossen en alpenweiden en komen we stilaan in de minerale wereld van rotsen en stenen terecht. We klimmen tot het Tribulaunhaus aan de voet van de indrukwekkende noordwand van de Tribulaun waar we zullen overnachten.
Dag 5 - Pflerscher Scharte 2599m, Innerpflersch 1246m

600hm

1400 hm

10 km

6-7 uur

Wandelpaden (t.e.m. moeilijkheid rood)

Vanuit het Tribulaunhaus steken we via de Pflerscher Scharte (2599m) de grens over naar Italië, op de waterscheidingslijn tussen de Donau in het noorden en de Adige in het zuiden. Een paar honderd meter onder de Pferscher Scharte vinden aan een idyllisch meertje de Italiaanse Tribulaunhütte (2368m), hier genieten we van een kleine middagspauze. 's Namiddags dalen we af naar Innerpflersch, een bergdorpje aan de Italiaanse kant van de Tribulaun.
Dag 6 - Pflerschdal

900 hm

900 hm

10 km

7-8 uur

Wandelpaden (t.e.m. moeilijkheid rood)

De ganse dag blijven we in het dal van de Pflerschbach. Eerst door het woud en daarna door de alpenweiden stijgen we naar via de Toffringalm naar de Wastenegg, waar we een prachtig zicht hebben op de zuidflanken van de Tribulaun. We zakken opnieuw naar de dalbodem en overnachten aan het dalstation van het Ladruns skigebied.
Dag 7 - Portjoch 2120m – Obernberg 1394m

1000 hm

850 hm

10 km

7 uur

Wandelpaden (t.e.m. moeilijkheid rood)

Vandaag wacht ons de lange beklimming van het Portjoch. Vermits we langs de zuidkant omhoog gaan nemen we een vroege start zodat we de grote hitte kunnen vermijden tijdens het stijgen. Tijdens de afdalen kunnen we nog even verpozen aan de Obernberger See alvorens verder af te dalen tot in Obernberg, het einde van onze tocht.
Mogelijk programma
bottom of page