top of page

Peter

Pedagoog en gids

UIAGM Berggids

Jef, de hoofdgids van berggids.be, heeft zijn opleiding gevolgd samen met Peter. Sindsdien zijn ze bevriend en hebben een aantal leuke avonturen beleefd samen.

Naast zijn werk als gids, is hij ook leraar wiskunde en lichamelijke opvoeding aan een middelbare school in Innsbruck. Als pedagoog deelt hij zijn passie voor het onderwijzen graag in de bergen, waarbij hij zowel in de sneeuw, op de rots als op het ijs lesgeeft.


Als jonge vader is hij uitermate gemotiveerd om met zijn gasten op pad te gaan, omdat hij zelf intens geniet van elk moment in de bergen. Hieronder volgen enkele woorden die hij heeft geschreven:


"Wees vrij, voel de natuur, laat de zorgen van alledag achter je, word één met jezelf, laat de tijd stilstaan... In onze vaak hectische wereld verlangen we altijd naar een pauzeknop waarmee we de tijd even kunnen stilzetten om te ontsnappen uit het dagelijks leven. Ik druk op de pauzeknop als ik mijn bergschoenen aantrek, als ik de klimhuiden bevestig of als ik de ijsschroeven aan het harnas hang. Voor mij is bergbeklimmen een bezoek aan een andere wereld, waar de dagelijkse beslommeringen onder de ochtendmist in de vallei worden achtergelaten."

Peter
bottom of page