top of page
Icon_Schneeschuh_weiss_Rahmen.png

Mönch en Jungfrau beklimmen

Sta op het dak van het Berner Oberland

- Ervaar deze indrukwekkende beklimming met de ondersteuning van de Eigerexpress-Bahn en de Jungfraujochbahn, die je snel naar de beroemdste 4000 meter hoge pieken brengen.
- Samen met een ervaren berggids waag je je aan deze uitdagende beklimmingen.
- Adembenemend uitzicht over de Aletschgletsjer en de uitgestrekte panorama's die zich voor je openen in Wallis en het Mont Blanc-gebied.

Heb je er altijd van gedroomd om dichter bij de toppen van de Mönch en Jungfrau te komen? Grijp nu je kans! Dankzij de ondersteuning van de trein voor de beklimming, kunnen we deze onderneming in slechts 2 of 3 dagen doen.

 

De Eigerexpress en de Jungfraujochbahn brengen ons naar het startpunt van onze tour op 3464 meter, het Jungfraujoch. Zodra we deze toeristische bestemming achter ons hebben gelaten, betreden we de rust en grootsheid van het alpiene spektakel!

 

Met de hoogste prioriteit voor de veiligheid van onze gasten en gidsen, begeleidt elke berggids maximaal twee gasten aan het touw. Deze regeling gaat ervan uit dat de al bekend zijn met elkaar.

 

We bieden deze tour in twee formats aan: een 2-daagse en een 2,5-daagse variant:

De meer ontspannen variant staat toe dat je op de eerste dag arriveert. Pas in de namiddag nemen we de trein omhoog. Daar wacht ons een korte acclimatisatiewandeling naar de berghut, die ongeveer een uur duurt. Hier kan ook een korte stijgijzer‐training worden geïntegreerd.

 

Indien onzeker weer voorspeld wordt voor de daaropvolgende dagen, is het zelfs op de eerste dag mogelijk om de Mönch te beklimmen. De ontmoetingsplaats wordt dan dienovereenkomstig eerder ingesteld. 

 

De sportievere variant vereist een vroege rit met de eerste of tweede trein, rond 7 uur 's ochtends. Op deze eerste dag gaan we meteen naar de Mönch.

 

Onze nacht brengen we door in de Mönchsjochhütte op 3624 meter hoogte. Deze strategische locatie stelt ons in staat om vroeg met de beklimming te beginnen. De beperkte capaciteit van de berghut garandeert ook een zekere rust op de berg.

De beloning op de toppen zijn adembenemende uitzichten, van onder meer de Aletschgletsjer, de langste gletsjer van de Alpen. Op heldere dagen genieten we van het weidse uitzicht over het Wallis met de Monte Rosa en de Matterhorn, evenals over het Mont Blanc-gebied.

 

Ter info

Hoewel deze pieken officieel in het kanton Wallis liggen, worden deze imposante reuzen toch meer geassocieerd met het Berner Oberland.

Technische moeilijkheid
Icon_Kondition_1_dunkel.png
Icon_Kondition_2_dunkel.png
Icon_Kondition_3_dunkel.png
Icon_Kondition_4_dunkel.png
Nodige conditie
Icon_Kondition_1_dunkel.png
Icon_Kondition_2_dunkel.png
Icon_Kondition_3_dunkel.png
Icon_Kondition_4_dunkel.png
Verblijf
Icon_Unterkunft_1_dunkel.png
Icon_Unterkunft_2_dunkel.png
Icon_Unterkunft_4_dunkel.png
Icon_Unterkunft_3_dunkel.png
Actie
Icon_Unterkunft_1_dunkel.png
Icon_Unterkunft_2_dunkel.png
Icon_Unterkunft_4_dunkel.png
Icon_Unterkunft_3_dunkel.png

€ 680

2-3 dagen

Duur

Juni - September

Wanneer mogelijk

Zwaarste dag

III, 45°, AD, 1100 hm

Zwaarste dag:

III, 45°, AD, 1100 hm

Ervaring op gletsjers is aangeraden!

Mogelijk programma
Dag 1 - wandeling naar de Mönchsjochhütte op 3624 m (2,5-daagse variant)

200 hm

20 hm

2,5 km

1-2 uur

Gletsjerwandeling

Jullie avontuur begint met een ontmoetingspunt in het charmante Grindelwald bij de terminal. Na een zorgvuldige controle van jullie uitrusting en/of het verstrekken van benodigde materialen, gaan jullie, kan het avontuur beginnen De reis met de Jungfraujochbahn brengt jullie naar dit hoogalpiene gebied. Vanaf de Jungfraujoch is het een korte wandeling van ongeveer een uur naar de Mönchsjochhütte. Tijdens deze tocht is er de mogelijkheid om een trainingssessie met stijgijzers in te plannen om je optimaal voor te bereiden op de komende dag. Deze training geeft jullie het nodige zelfvertrouwen en de vaardigheden om de aanstaande beklimming van de Mönch met succes aan te gaan.
Dag 2 - Beklimming van de Mönch op 4106 m

600 hm

600 hm

3 km

5 - 6 uur

AD-, II+

Voor de 2-daagse variant is de ontmoetingsplaats bijvoorbeeld het Terminal in Grindelwald. Van daaruit gaan we omhoog met de Eigerexpress en de Jungfraujochbahn. De dag begint vroeg, want het ontbijt op de Mönch wacht op ons rond 5 uur 's ochtends. Dit stelt ons in staat om op tijd de indrukwekkende zonsopgang te ervaren, die de bergen in warm licht hult, voor de start van de tour. Bij het begin van de tocht worden we al meteen geconfronteerd met een passage vergelijkbaar met de beroemde "Hillary-Step": een korte, steilere en uitdagende doorgang die soms tot opstoppingen kan leiden. Hierna vervolgen we onze weg op lichter rotsachtig terrein. Na een eerste pauze volgt een gecombineerd terrein van rots, sneeuw en ijs. Tijdens de beklimming naar de top wordt de omgeving steeds luchtiger. Via een exponerende ijshelling en vervolgens een graat, bereiken we uiteindelijk de top. De top van de Mönch biedt ons in drie richtingen een adembenemend uitzicht en slechts ruimte voor maximaal drie personen tegelijk. Om die reden beginnen we, na een korte moment van genieten van het uitzicht, al snel aan onze afdaling, om in een veilig en windstil gebied een uitgebreide pauze in te lassen. De afdaling is even veeleisend als de beklimming vanwege het technische terrein. Om wachttijden te voorkomen en een soepele gang van zaken te waarborgen, laat de gids je, bij het begin van de route, een stukje aan het touw zakken.
Dag 3 - Beklimming van de Jungfrau 4158 m

1100 hm

1250 hm

11 km

7 - 10 uur

45°, AD, III

Op deze dag beginnen we iets vroeger, nog voordat de zon opkomt. In het donker gaan we op weg: eerst een goed stuk naar beneden op de gletsjer, voordat we aan de eigenlijke beklimming beginnen. De uitdaging van vandaag bestaat uit een fascinerende mix van ijsflanken, rotsachtige passages en het oversteken van bergspleten. De beklimming belooft een echt avontuur te worden! Vanaf de top lijken de toeristen op het Jungfraujoch klein als mieren, terwijl we hoog boven hen op de top van de Jungfrau staan. De afdaling is bijna net zo uitdagend en exposé als de beklimming zelf. Hier is opperste concentratie vereist om veilig weer naar beneden te komen! Aan het einde wordt onze conditie opnieuw op de proef gesteld. De beklimming terug naar het Jungfraujoch daagt ons nogmaals uit. Als het weer op de geplande topdag niet optimaal is, bestaat de mogelijkheid om dag 2 en 3 met elkaar te verwisselen. Dit geeft ons de flexibiliteit om de beste omstandigheden te kiezen voor een succesvolle beklimming van de Jungfrau.
ivbv.png

Begeleiding

UIAGM berggids

Voor jouw avontuur zorgen wij voor een UIAGM berg- en skigids: alleen gidsen met deze kwalificatie kunnen en mogen het hooggebergte met klanten in.
We hebben een uitgebreid gidsenteam. Naast hun goede opleiding en ervaring zijn de meesten ook fulltime gids.

 

Onze lokale gidsen spreken Duits en uitstekend Engels.
Wens je een Nederlandstalige gids, boek dan zo vroeg mogelijk en vermeld dit uitdrukkelijk bij je aanvraag.

Organisatie door

59C5C10B-6738-4C4D-A4F3-EE6BBE80145A_1_1

Na je aanvraag voor jouw avontuur (op maat) krijg je een telefoontje van onze lead guide, Jef Verstraeten. Jullie bespreken de reis in het Nederlands en Jef brieft jouw gids in zijn/haar moedertaal.

Hebben jullie voor, tijdens of na de reis vragen, is Jef voor jullie bereikbaar.

Prijsinformatie

twee dagen

1 persoon € 1360

2 personen € 680


tweënhalve dag

1 persoon € 1700

2 personen € 850

Inbegrepen

Organisatie

Voorbereidende calls

Begeleiding door UIAGM Berggids

Reservatie van de hutten

Huurmateriaal (technische uitrusting)

Niet inbegrepen

Halfpension voor jou en gids

Jouw huttenovernachting

Verplaatsingskosten (liften, treintjes) voor jou en gids

Je eigen bergsportverzekering

Meer individuele avonturen met berggids

bottom of page