top of page
Icon_Schneeschuh_weiss_Rahmen.png

Skitechniektraining off-piste

Leer het backcountry skiën met eigen gids!

Leer de juiste techniek voor off-piste skiën in Tirol onder begeleiding van een ervaren berggids.
Ontdek de beste off-piste locaties in Tirol, zoals Stubaidal, Ötztal, Paznaun en Zillertal.
Verfijn je skitechniek en ontdek hoe je veilig poedersneeuw kunt skiën in de prachtige bergomgeving van Tirol.
Word zelfverzekerder en verbeter je ski-vaardigheden in uitdagende off-piste omstandigheden met de hulp van een deskundige gids van berggids.be.

Een skitechniektraining off-piste is een geweldige manier om je vaardigheden en zelfvertrouwen te verbeteren wanneer je buiten de geprepareerde pistes wilt skiën. Een begeleide training met een berg- of skigids van berggids.be biedt niet alleen een veilige omgeving om te leren, maar ook de kans om de prachtige backcountry van Tirol te verkennen.


Mogelijke locaties voor deze skitechniektraining om maat zijn onder andere het Stubaidal, Ötztal, Paznaun en Zillertal. Deze gebieden staan bekend voor veel mogenlijkheden voor poeder- afdalingen en adembenemende landschappen. Voor een begeleiding op de Arlberg, ga naar deze pagina.


Tijdens deze training zal je met jouw groepje worden begeleid door een ervaren berg- of skigids. De training is geschikt voor skiërs van gemiddelde tot gevorderde vaardigheidsniveaus en biedt een geweldige kans om je techniek te verbeteren en je zelfvertrouwen op te bouwen in off-piste omstandigheden.


Naast onze private guides, bieden wij ook een piste-to-powder groepsreis aan.


De training zal beginnen met een korte introductie en een veiligheidsbriefing. De gids zal je laten zien hoe je je lawine-uitrusting correct gebruikt en hoe je veilig buiten de geprepareerde pistes kunt skiën.

Vervolgens zal je je techniek onder de loep nemen en zal de gids je helpen je skitechniek te verbeteren. Tijdens deze training zullen de nadruk liggen op het skiën van poedersneeuw, het maken van bochten in steile hellingen en ook het meesteren van al gespoord terrein.


We raden een training van een 2-3 dagen aan, om zoveel mogelijk bij te leren, natuurlijk afhankelijk van je persoonlijke wensen en voorkeuren.

Je zult worden begeleid door een professionele en ervaren berg- of skigids van berggids.be. Met uistekende gebiedskennis vind jouw gids de juiste afdalingen en verse stukjes poedersneeuw om de nodige oefeningen te doorlopen en ervaring op te doen.

Kortom, een skitechniektraining off-piste is een geweldige manier om je vaardigheden en zelfvertrouwen te verbeteren, terwijl je geniet van het prachtige off-piste terrein van Tirol. Met de hulp van een ervaren berg- of skigids van berggids.be ben je verzekerd van een veilige en leerzame ervaring.

Skivaardigheid
Icon_Kondition_1_dunkel.png
Icon_Kondition_2_dunkel.png
Icon_Kondition_3_dunkel.png
Icon_Kondition_4_dunkel.png
Nodige conditie
Icon_Kondition_1_dunkel.png
Icon_Kondition_2_dunkel.png
Icon_Kondition_3_dunkel.png
Icon_Kondition_4_dunkel.png
Verblijf
Icon_Unterkunft_1_dunkel.png
Icon_Unterkunft_2_dunkel.png
Icon_Unterkunft_4_dunkel.png
Icon_Unterkunft_3_dunkel.png
Actie
Icon_Unterkunft_1_dunkel.png
Icon_Unterkunft_2_dunkel.png
Icon_Unterkunft_4_dunkel.png
Icon_Unterkunft_3_dunkel.png

€ 105

1-? dagen

Duur

November-April

Wanneer mogelijk

Zwaarste dag

Freerideafdalingen op maat.

aanvragen

Zwaarste dag:

Freerideafdalingen op maat.

Op de piste ski je met controle, je hebt eventueel al ervaring met buckelpistes of off-piste. Ook geschikt voor gevorderden.

Mogelijk programma
Freeride met berggids

-

5000+ hm

-

6-7 uur

Afhankelijk van jou skivaardigheid.

Je ontmoet je gids in het skigebied naar keuze. De exacte locatie kan variëren afhankelijk van de weersomstandigheden en de sneeuwcondities. Nadat je de juiste uitrusting hebt ontvangen, zoals een lawinepieper, sonde en schep, zal de berggids een korte veiligheidsbriefing geven en de route voor de dag bespreken. De focus van de dag zal liggen op het verbeteren van je skitechniek en het ontwikkelen van vaardigheden voor off-piste skiën in poedersneeuw. De berggids zal je begeleiden naar mooie vlekjes diepsneeu, waar je de kans krijgt om onder deskundige begeleiding te skiën en te oefenen. Met een aantal leuke oefeningen krijgt je lichaam een gevoel voor het diepsneew skiën. Beetje bij beetje wordt het terrein aangepast, zodat je altijd juist genoeg uitdaging hebt. Halverwege de dag wordt er een pauze ingelast voor de lunch en kun je genieten van een warme maaltijd en een adembenemend uitzicht op de bergen. Na de lunch gaat de training verder en heb je de kans om de geleerde technieken toe te passen op nieuwe locaties. Aan het einde van de dag keer je terug naar de vallei, je berggids zal nog enkele nuttige tips en feedback geven om je skitechniek te verbeteren. Een meerdaagse boeking is aan te raden om je vooruitgang te verzekeren!
ivbv.png

Begeleiding

UIAGM berggids

Voor jouw avontuur zorgen wij voor een UIAGM berg- en skigids: alleen gidsen met deze kwalificatie kunnen en mogen het hooggebergte met klanten in.
We hebben een uitgebreid gidsenteam. Naast hun goede opleiding en ervaring zijn de meesten ook fulltime gids.

 

Onze lokale gidsen spreken Duits en uitstekend Engels.
Wens je een Nederlandstalige gids, boek dan zo vroeg mogelijk en vermeld dit uitdrukkelijk bij je aanvraag.

Organisatie door

59C5C10B-6738-4C4D-A4F3-EE6BBE80145A_1_1

Na je aanvraag voor jouw avontuur (op maat) krijg je een telefoontje van onze lead guide, Jef Verstraeten. Jullie bespreken de reis in het Nederlands en Jef brieft jouw gids in zijn/haar moedertaal.

Hebben jullie voor, tijdens of na de reis vragen, is Jef voor jullie bereikbaar.