top of page
Icon_Schneeschuh_weiss_Rahmen.png

Drei Zinnen - ultiem dolomietenavontuur

Beklim de bekenste toppen van de dolomieten in één groot avontuur!

- Ga voor alle toppen van de Tre Cime di Lavaredo
- Rotsbeklimming van drie indrukwekkende rotstorens.
- Begeleiding door een UIAGM Berggids met rotsklim-specialisatie.
- Geniet van indrukwekkende routes op een unieke locatie!

De Drei Zinnen, of in het Italiaans: Tre Cime di Lavaredo is een alleenstaand massief bestaand uit drie indrukwekkende rotstorens. Deze pieken in de Sextener Dolomiten hebben zowel indrukwekkende noordwanden met talloze moeilijke routes, als ook normaalroutes en andere beklimmingen. Deze zijn doorgaans voor de normale klimmer een haalbaar doel.


In het midden van de zomer is er meestal geen vlekje sneeuw meer te vinden, maar toch hebben de Tre Cime maar liefst een hoogte van 2999m (Große & Westliche Zinne/ Cima Grande)! Dat betekent dat je op een 2000-er staat, maar er als op een 3000-er lucht inademt!


Jouw verblijf plannen we aan de hand van je wensen. Met de Rifugio Auronzo, Lavaredo, Loactelli en Malga Langalm hebben we een groot aantal opties aan berghutten. Verder is het mogelijk te overnachten in een fijn hotel in Cortina d'Ampezzo, op een camping of zelfs in je busje op de parkeerplaats van de Drei Zinnen. Eens we weten waar jullie naar op zoek zijn, organiseren we dit graag. 


Het mogelijke programma dat wij onderaan voorstellen, is één voorstel hoe jullie avontuur eruit kán zien. Na een dagje kennismaking en voorbereiding op de rotsklimtochten, beklimmen we de volgende dagen routes op elk van de Drei Zinnen. 

Op elk van de Tre Cime hebben we een groot aantal keuzes:

  • Voor nieuwelingen in de alpiene wereld zijn er de normaalroutes in de derde graad.

  • Heb je al rotsklimervaring, dan treed je met ons in de voetstappen van bekende klimmers zoals Dibona, Innerkofler en Preuss in routes in de vierde graad.

  • Ben je een ervaren klimmer, dan kunnen we kijken of we hier en daar een beklimming in de vijfde graad mee kunnen pikken. Bijvoorbeeld de bekende Dülfer-Verschneidung V+, of de Demuth V.

  • Klim jij op een hoog niveau, dan kunnen we de grote klassiekers op de Zinnen overwegen. Ook hier vallen weer bekende namen: Cassin, Gelbe Kante, Comici..


De keuze van de routes en überhaupt de afloop van jullie avontuur passen we uiteraard aan jullie persoonlijke wensen en vaardigheden, maar natuurlijk ook aan de (weers-) omstandigheden aan.


Door de lengte van de routes op de rotstorens en  de alpiene afzekering is de begeleiding door een professionele berggids voor de beklimming van deze toppen aan de orde. Voor jullie veiligheid in deze alpiene wanden begeleiden onze gidsen maximaal twee personen op dit avontuur. Willen jullie met meer op stap, dan wordt het iets goedkoper, daar we een extra gids pas vanaf dag 2 nodig hebben.


Jef van Berggids.be begeleidt  jullie, indien mogelijk, persoonlijk bij dit avontuur.

Verder zetten wij uitsluitend gidsen in met veel Dolomieten-ervaring voor deze rotsklimavonturen. 


Naast de Drei Zinnen bieden we ook beklimmingen in andere massieven van de Dolomieten aan: Marmolada, Langkofel, Sella, Puez, etc.

Technische moeilijkheid
Icon_Kondition_1_dunkel.png
Icon_Kondition_2_dunkel.png
Icon_Kondition_3_dunkel.png
Icon_Kondition_4_dunkel.png
Nodige conditie
Icon_Kondition_1_dunkel.png
Icon_Kondition_2_dunkel.png
Icon_Kondition_3_dunkel.png
Icon_Kondition_4_dunkel.png
Verblijf
Icon_Unterkunft_1_dunkel.png
Icon_Unterkunft_2_dunkel.png
Icon_Unterkunft_4_dunkel.png
Icon_Unterkunft_3_dunkel.png
Actie
Icon_Unterkunft_1_dunkel.png
Icon_Unterkunft_2_dunkel.png
Icon_Unterkunft_4_dunkel.png
Icon_Unterkunft_3_dunkel.png

€ 995

4 Dagen

Duur

Juni - September

Wanneer mogelijk

Zwaarste dag

Vanaf 3+

Zwaarste dag:

Vanaf 3+

Ervaring met bergwandelen is nodig. Een beetje hoogtevrees is ok. Klimervaring is aan te raden, maar geen absolute must.
Het programma passen we aan jouw vaardigheden aan!

Mogelijk programma
Dag 1 - Kennismaking en klimvoorbereidingen

?

?

?

?

?

Aan de ingang van het Höhlensteindal ligt het Lago di Landro meer. Hier bij het Ristorante leer je jouw gids kennen. Samen overlopen we en bereiden ons voor op het programma voor de volgende dagen. Ofwel oefenen we het rotsklimmen en de bijkomende vaardigheden, zoals rapellen en zekeren, in een van de sportklimgebieden in de directe omgeving. Of we starten meteen met een kleine alpiene route om te acclimatiseren. Eventueel ontmoeten we elkaar hiervoor ergens anders. Bijvoorbeeld aan het Lago Atorno meer. Op een 45 minuten wandelen ligt de Fonda Savio hut met heel wat mogelijkheden om al een alpiene route te doen!
Dag 2 - Kleine Zinne 2857m

600 hm

600 hm

?

?

Vanaf IV+

Op het programma staat de kleinste van de Tre Cime di Lavaredo: de kleine Zinne. We kunnen deze via een aantal mooie routes beklimmen: - De Normalweg of standaardroute is de gemakkelijkste route met een passage IV+, anders IV- (en vaak gemakkelijker) en 420m lengte. - De "Innerkofler-Witzeman-Helversen Weg" is een iets moeilijker, langer en supermooi alternatief voor de normaalroute IV+, 450m . - Gelbe Kante is echt een uitdagend stukje klimwerk VI- A0 (VI+),350m. De afdaling verloopt via de normaalroute. Wil je liever de bekende klassieke klimmer Paul Preuss in de voetsporen treden, dan kunnen we ook op de Preußturm gaan klimmen. Deze toren staat naast de Kleine Zinne, maar een beklimming hiervan is minstens evenwaardig. Hier hebben we de Preußriss IV+250m of de kleine Comici met VI- A0 (VII-), 300m, als mogelijkheden.
Dag 3 - Große Zinne 2999m

750 hm

750 hm

?

?

Vanaf IV-

Vandaag, halverwege ons gezamenlijk avontuur, beklimmen we de middelste van de Zinnen. Ook de Cima Grande of Große Zinne heeft een groot aantal mogelijkheden voor de beklimming. Bijna alle routes op deze rotstorens zijn zeer populair, daarom starten we ook vroeg vandaag: we willen graag bij de eersten of aan de instap zijn. Enkele opties voor vandaag: - Normalweg/ normaalroute, twee passages IV-, 650m . - Dibona-Kante 650m, IV+, een supermooie en indrukwekkende route die de Oostrichel van de Große Zinne volgt. - Dülfer-Verschneidung V+, 250m. Deze klassieker is zelden droog, maar is met zijn meerdere touwlengtes lange "schoorsteen" een zeer indrukwekkende klassieker. - Comici-Dimai-Führe 505m, V+A0 (VII). Dit is een van de bekendste routes voor de gemotiveerde klimmer. Een buitengewone,klassieker die op ieders lijstje zou moeten staan.
Dag 4 - Westliche Zinne 2999m

750 hm

750 hm

?

?

-

Afhankelijk van jouw wensen is dit dé kans om rustig te genieten of kies je liever voor nog een stevige tocht ? Even hoog als zijn buurman, de Cima Grande, is de Westliche Zinne nog een oase van rust: een ideale afsluiter van dit avontuur! - Normaalroute III+, 600m - Demuth Kante V+ A0 (VII), 630m - Gretaline V, 17 touwlengtes - Cassin, VI+ A0 (VIII) De afdaling verloopt via de normaalroute. Op de parkeerplaats of bij een koffietje in de Auronzo hut nemen we afscheid van onze gids.
ivbv.png

Begeleiding

UIAGM berggids

Voor jouw avontuur zorgen wij voor een UIAGM berg- en skigids: alleen gidsen met deze kwalificatie kunnen en mogen het hooggebergte met klanten in.
We hebben een uitgebreid gidsenteam. Naast hun goede opleiding en ervaring zijn de meesten ook fulltime gids.

 

Onze lokale gidsen spreken Duits en uitstekend Engels.
Wens je een Nederlandstalige gids, boek dan zo vroeg mogelijk en vermeld dit uitdrukkelijk bij je aanvraag.

Organisatie door

59C5C10B-6738-4C4D-A4F3-EE6BBE80145A_1_1

Na je aanvraag voor jouw avontuur (op maat) krijg je een telefoontje van onze lead guide, Jef Verstraeten. Jullie bespreken de reis in het Nederlands en Jef brieft jouw gids in zijn/haar moedertaal.

Hebben jullie voor, tijdens of na de reis vragen, is Jef voor jullie bereikbaar.

Prijsinformatie

Prijs voor één persoon: € 1920,-

Prijs voor twee personen: € 995,-


per persoon


Deze prijzen gelden voor de traditionele routes op de Zinnen t.e.m. de vijfde graad. De groote klassiekers zoals

  • Comici Dimai VII, 505m Große Zinne

  • Gelbe Kante, VI+, 343m, Kleine Zinne

  • Cassin VIII, 522m, Westliche Zinne

Hebben vastgelegde tarieven, waar zich berggids.be aan moet houden. Graag gidsen wij deze routes, moeten de extra kosten wel in rekening brengen.

Inbegrepen

Organisatie

Voorbereidende call

Begeleiding door UIAGM Berggids

Huurmateriaal (technische uitrusting)

Niet inbegrepen

Halfpension voor jou en gids

Overnachtingskosten voor jou en gids (gids niet altijd)

Je eigen bergsportverzekering

Reiskosten

Drankjes en extra eten

Parkeren

Meer individuele avonturen met berggids

bottom of page