top of page
Icon_Schneeschuh_weiss_Rahmen.png

Drei Zinnen - ultiem dolomietenavontuur

Beklim de bekenste toppen van de dolomieten in één groot avontuur!

- Ga voor alle toppen van de Tre Cime di Lavaredo
- Rotsbeklimming van drie indrukwekkende rotstorens.
- Begeleiding door een UIAGM Berggids met rotsklim-specialisatie.
- Geniet van indrukwekkende routes op een unieke locatie!

De Drei Zinnen, of in het Italiaans: Tre Cime di Lavaredo is een alleenstaand massief bestaand uit drie indrukwekkende rotstorens. Deze pieken in de Sextener Dolomiten hebben zowel indrukwekkende noordwanden met talloze moeilijke routes, als ook normaalroutes en andere beklimmingen. Deze zijn doorgaans voor de normale klimmer een haalbaar doel.


In het midden van de zomer is er meestal geen vlekje sneeuw meer te vinden, maar toch hebben de Tre Cime maar liefst een hoogte van 2999m (Große & Westliche Zinne/ Cima Grande)! Dat betekent dat je op een 2000-er staat, maar er als op een 3000-er lucht inademt!


Jouw verblijf plannen we aan de hand van je wensen. Met de Rifugio Auronzo, Lavaredo, Loactelli en Malga Langalm hebben we een groot aantal opties aan berghutten. Verder is het mogelijk te overnachten in een fijn hotel in Cortina d'Ampezzo, op een camping of zelfs in je busje op de parkeerplaats van de Drei Zinnen. Eens we weten waar jullie naar op zoek zijn, organiseren we dit graag. 


Het mogelijke programma dat wij onderaan voorstellen, is één voorstel hoe jullie avontuur eruit kán zien. Na een dagje kennismaking en voorbereiding op de rotsklimtochten, beklimmen we de volgende dagen routes op elk van de Drei Zinnen. 

Op elk van de Tre Cime hebben we een groot aantal keuzes:

  • Voor nieuwelingen in de alpiene wereld zijn er de normaalroutes in de derde graad.

  • Heb je al rotsklimervaring, dan treed je met ons in de voetstappen van bekende klimmers zoals Dibona, Innerkofler en Preuss in routes in de vierde graad.

  • Ben je een ervaren klimmer, dan kunnen we kijken of we hier en daar een beklimming in de vijfde graad mee kunnen pikken. Bijvoorbeeld de bekende Dülfer-Verschneidung V+, of de Demuth V.

  • Klim jij op een hoog niveau, dan kunnen we de grote klassiekers op de Zinnen overwegen. Ook hier vallen weer bekende namen: Cassin, Gelbe Kante, Comici..


De keuze van de routes en überhaupt de afloop van jullie avontuur passen we uiteraard aan jullie persoonlijke wensen en vaardigheden, maar natuurlijk ook aan de (weers-) omstandigheden aan.


Door de lengte van de routes op de rotstorens en  de alpiene afzekering is de begeleiding door een professionele berggids voor de beklimming van deze toppen aan de orde. Voor jullie veiligheid in deze alpiene wanden begeleiden onze gidsen maximaal twee personen op dit avontuur. Willen jullie met meer op stap, dan wordt het iets goedkoper, daar we een extra gids pas vanaf dag 2 nodig hebben.


Jef van Berggids.be begeleidt  jullie, indien mogelijk, persoonlijk bij dit avontuur.

Verder zetten wij uitsluitend gidsen in met veel Dolomieten-ervaring voor deze rotsklimavonturen. 


Naast de Drei Zinnen bieden we ook beklimmingen in andere massieven van de Dolomieten aan: Marmolada, Langkofel, Sella, Puez, etc.

Technische moeilijkheid
Icon_Kondition_1_dunkel.png
Icon_Kondition_2_dunkel.png
Icon_Kondition_3_dunkel.png
Icon_Kondition_4_dunkel.png
Nodige conditie
Icon_Kondition_1_dunkel.png
Icon_Kondition_2_dunkel.png
Icon_Kondition_3_dunkel.png
Icon_Kondition_4_dunkel.png
Verblijf
Icon_Unterkunft_1_dunkel.png
Icon_Unterkunft_2_dunkel.png
Icon_Unterkunft_4_dunkel.png
Icon_Unterkunft_3_dunkel.png
Actie
Icon_Unterkunft_1_dunkel.png
Icon_Unterkunft_2_dunkel.png
Icon_Unterkunft_4_dunkel.png
Icon_Unterkunft_3_dunkel.png

€ 995

4 Dagen

Duur

Juni - September

Wanneer mogelijk

Zwaarste dag

Vanaf 3+

aanvragen

Zwaarste dag:

Vanaf 3+

Ervaring met bergwandelen is nodig. Een beetje hoogtevrees is ok. Klimervaring is aan te raden, maar geen absolute must.
Het programma passen we aan jouw vaardigheden aan!