top of page
Icon_Schneeschuh_weiss_Rahmen.png

Tuxer tourski traverse

Met ski’s op huttentocht door de Tuxer Alpen!

Met ski’s op huttentocht door de Tuxer Alpen!
- 6-daagse skitocht door de Tuxer Alpen: Ontdek de prachtige Tuxer Alpen en de uitdagende terreinen tijdens deze onvergetelijke skitocht!
- Verbeter je ski- en boardtechnieken off-piste: leer van een ervaren berggids hoe je je off-piste ski- en boardtechnieken kunt verbeteren.
- Overnacht in gezellige gasthöfe (herbergen) en berghutten: ervaar er de Tiroler sfeer

Tijdens dit event beleef je een huttentocht op ski's, waarbij je in 5 dagen tijd de Tuxer Alpen doorkruist.Het programma omvat 1 dagje freeriden en 5 dagen touren.

Na een leuk dagje inskiën, ben je helemaal klaar om 5 dagen in de backcountry door te brengen.


Veiligheid is een belangrijk aandachtspunt: daarom staat er op één van de eerste dagen ook een lawineoefening op het programma.Daarnaast wordt ook aandacht besteed aan gezamenlijke toerenplanning om de veiligheid en het plezier tijdens de tochten te waarborgen. Je berggids betrekt je in de planning en keuzes die omwille van sneeuw, weer en lawineomstandigheden genomen moeten worden.


Tijdens deze reis verblijf je in de prachtige omgeving van de Tuxer Alpen en geniet je van de authentieke Tiroler sfeer. Je overnacht in typisch Tirolse Gasthöfe (herbergen) en alpiene berghutten, waar je kunt ontspannen en tot rust kunt komen na een dag vol avontuur en uitdaging. Deze bijzondere accommodaties bieden niet alleen een comfortabele nachtrust, maar ook de mogelijkheid om te genieten van lokale specialiteiten en de unieke gastvrijheid van de bergbewoners.


Deze unieke reis is het resultaat van de samenwerking tussen Jef Verstraeten en de lokale berggids Michael. Samen hebben zij deze onvergetelijke ervaring ontwikkeld, waarbij de vele afwisselingen in het terrein voor uitdagende momenten zorgen!


Tijdens dit avontuur draag je, behalve op de eerste dag, je gehele bagage met je mee. Om deze uitdaging aan te gaan, is het van belang om goed voorbereid te zijn. Daarom zal je berggids je voor deze avontuurlijke tocht precies uitleggen wat je wel en vooral ook niet mee moet nemen.

De huttentocht wordt begeleid door een ervaren en gediplomeerde berggids met uitgebreide kennis van het gebied.

Skivaardigheid
Icon_Kondition_1_dunkel.png
Icon_Kondition_2_dunkel.png
Icon_Kondition_3_dunkel.png
Icon_Kondition_4_dunkel.png
Nodige conditie
Icon_Kondition_1_dunkel.png
Icon_Kondition_2_dunkel.png
Icon_Kondition_3_dunkel.png
Icon_Kondition_4_dunkel.png
Verblijf
Icon_Unterkunft_1_dunkel.png
Icon_Unterkunft_2_dunkel.png
Icon_Unterkunft_4_dunkel.png
Icon_Unterkunft_3_dunkel.png
Actie
Icon_Unterkunft_1_dunkel.png
Icon_Unterkunft_2_dunkel.png
Icon_Unterkunft_4_dunkel.png
Icon_Unterkunft_3_dunkel.png

€ 1370

6 dagen

Duur

December-maart

Wanneer mogelijk

Zwaarste dag

900 á 1200 hoogtemeters stijgen, 35° steil skiën

Zwaarste dag:

900 á 1200 hoogtemeters stijgen, 35° steil skiën

Tourski-ervaring is een voordeel, freeride en off-piste ervaring zijn een must!
Een stevige conditie is nodig om het programma de 6 dagen vol te houden!

Mogelijk programma
Dag 1 - Freeride en Tourski in Hochfügen

150 hm

2000 hm

-

6 uur

-

Je begint de dag met een heerlijk ontbijt, voordat je naar Hochfügen rijdt. Daar ontmoet je de berggids en onderweg huur je het benodigde skimateriaal in Fügen. Vervolgens krijg je een back-country skitraining, waarbij de gids je tips en tricks zal geven om veilig off- piste te skiën. Daarna volgt de workshop skitour & safety, waarbij je even de basics van het tourskiën herhaalt en een kleine lawine-oefening doet. Na deze leerzame sessies is het tijd om samen een drankje te nuttigen en na te praten over de training. 's Avonds geniet je van heerlijk avondeten. Kortom, een spannende eerste dag van de reis!
Dag 2 - Freetourtocht naar Weidener Hütte

600 hm

1200 hm

-

6 uur

-

De dag begint weer met een lekker ontbijt, voordat je met de skilift naar Hochleger bij Pfaffenbichl gaat. Van daaruit ski je naar de Obere Nupsenalm. Hier begin je aan een klim van ongeveer 600 meter hoogteverschil met behulp van de vellen onder je ski's: tot je de top van Hoher Kopf op 2373 meter hoogte bereikt. Na een welverdiende pauze begin je aan de afdaling naar Weidener Hütte. Hier kun je genieten van een heerlijke lunch en uitrusten voor de rest van de dag. Gedurende de dag ski je in totaal 1200 hoogtemeters. Als je nog energie over hebt, kun je de tocht verlengen door de toppen van Rosskopf op 2576 meter en Nafingköpfl op 2454 meter te beklimmen. 's Avonds geniet je samen van een heerlijk avondeten. Kortom, een dag vol uitdagingen en mooie uitzichten!
Dag 3 - Tourskitocht naar de Lizumer Hütte

900-1200 hm

700-1000 hm

-

6 uur

-

We starten de dag gezamenlijk met een lekker ontbijt in de Weidener Hütte. Vervolgens bespreken we de verschillende mogelijkheden om naar de Lizumer Hütte te gaan, waar we vanavond zullen verblijven. De rustige route verloopt via de Hippoldspitze met een hoogteverschil van 900-1200 hm. Dit is een mooie en ontspannen tocht, die ons door een prachtig berglandschap voert. Voor de meer avontuurlijke skiërs onder ons is er een uitdagendere route mogelijk. We kunnen via Hobarjoch (2512m), Habaalm en Eiskarspitze (2611m) naar de Lizumer Hütte skiën. Deze tocht vergt best wel uithoudingsvermogen, met een hoogteverschil tot maar liefst 1600 hm.
Dag 4 - Tourskitocht naar Tux

300-900 hm

700-1000 hm

-

6 uur

-

Dag 4 begint met een gezamenlijk ontbijt in de Lizumer Hütte, waarbij we ons inwendig sterken voor de tourskitocht naar Tux. Optioneel kan er een beklimming van een top worden ingepland, zoals de Geier op 2857m met 850 hoogtemeters (hm) of een kortere variant met 360 hoogtemeters (hm). Daarna volgt een mooie ski-afdaling naar Vorderlahnersbach in Tux.
Dag 5 - Freetour naar Rastkogel en Rastkogelhütte

650 hm

1000 hm

-

6 uur

-

We beginnen ook deze dag met een heerlijk ontbijt en bespreken de plannen voor de dag. We nemen de skilift en beklimmen dan de Rastkogel 2752m. Na een indukwekkende afdaling stappen we nog een uurtje naar de hut. Als alternatief voor de tourskitocht naar Rastkogel en Rastkogelhütte, bieden we ook een dagje freeriden aan. Dit is een goede optie voor degenen die wat meer rust willen, maar toch willen genieten van de prachtige omgeving. Na een ochtend freeriden, hebben we de optie om een kort stukje met de taxi af te leggen, waarna we rustig kunnen stappen naar de hut. 's Avonds genieten we van een heerlijk avondmaal en praten we na over de dag. Deze dag biedt de perfecte balans tussen adrenaline en ontspanning en is een geweldige manier om de reis stilletjes aan af te sluiten.
Dag 6 - Tourskitocht naar Hochfügen

350 hm

900 hm

-

6 uur

-

Op de zesde en laatste dag van deze reis, genieten we nog een laatste keer van een gezamenlijk ontbijt in de Rastkogelhütte. Vandaag staat er nog een prachtige tocht op het programma: de beklimming van de Kraxentrager! We stijgen via het Kreuzjoch, om vervolgens via een indrukwekkende afdaling naar Hochfügen te skiën. Na de beklimming van de Kraxentrager, volgt alweer een schitterende afdaling naar Hochfügen. We skiën door poedersneeuw en genieten van het prachtige uitzicht. Eenmaal terug in Hochfügen nemen we afscheid van elkaar bij een gezellig drankje: het betekent het einde van een fantastische week vol avontuur, natuur en plezier!
ivbv.png

Begeleiding

UIAGM berggids

Voor jouw avontuur zorgen wij voor een UIAGM berg- en skigids: alleen gidsen met deze kwalificatie kunnen en mogen het hooggebergte met klanten in.
We hebben een uitgebreid gidsenteam. Naast hun goede opleiding en ervaring zijn de meesten ook fulltime gids.

 

Onze lokale gidsen spreken Duits en uitstekend Engels.
Wens je een Nederlandstalige gids, boek dan zo vroeg mogelijk en vermeld dit uitdrukkelijk bij je aanvraag.

Organisatie door

59C5C10B-6738-4C4D-A4F3-EE6BBE80145A_1_1

Na je aanvraag voor jouw avontuur (op maat) krijg je een telefoontje van onze lead guide, Jef Verstraeten. Jullie bespreken de reis in het Nederlands en Jef brieft jouw gids in zijn/haar moedertaal.

Hebben jullie voor, tijdens of na de reis vragen, is Jef voor jullie bereikbaar.

Prijsinformatie

Dit is een huidige prijsinschatting, op aanvraag meer informatie.

5-8 personen: € 1370,-

4 personen: € 1590,-

3 personen: € 1870,-


Prijs voor een reis alleen of in duo op aanvraag.


Inbegrepen

Organisatie

Begeleiding door UIAGM Berggids

6x Halfpension

3x Overnachting in Berghut

3x Overnachting in hotel

Huurmateriaal (lawine-uitrusting)

1x Dagpas voor skilift

2x Tourenkaartje voor skilift

Gratis test-ski van K2 (first come first served)

-40% Voucher voor een aankoop bij K2 en BCA

Niet inbegrepen

Bijkomende lift- en transferkosten (bij aanpassing van programma)

Reiskosten

Drankjes en extra eten

Touristentaks in het hotel

Meer individuele avonturen met berggids

Toerski

Hochstubai skitour en gletsjeravontuur

In 4 dagen met veel afwisseling met tourski's de Stubaier Alpen doorkruisen!

bottom of page