top of page
Icon_Schneeschuh_weiss_Rahmen.png

Biancograat + Piz Palü & Piz Morteratsch

Beklim de Piz Morteratsch, Piz Bernina via Biancograat en de Piz Palü in één groot avontuur!

- Over één van de bekendste graten van de Alpen.

- Afwisselende gecombineerde tour over bergkam uit firn, gletsjer en rots.

- Beklim de oostelijke 4000-er van de Alpen via een indrukwekkende lijn.

- Begeleiding door ervaren UIAGM berggids.

Wil jij de oostelijke 4000-er van de Alpen beklimmen? 

Begeleid door één van onze top-berggidsen, ga jij deze uitdaging aan!

Tijdens deze vier dagen in de Berninagruppe gaan we een aanzienlijk aantal toppen beklimmen: de Piz Morterratsch, de Piz Bernina, en de Piz Palü met al zijn pieken.


We bereiden ons voor op de Piz Morterratsch. Met zijn passages op rots, sneeuw en ijs kunnen we hier ideaal acclimatiseren aan hoogte en terrein.

Technische moeilijkheid
Icon_Kondition_1_dunkel.png
Icon_Kondition_2_dunkel.png
Icon_Kondition_3_dunkel.png
Icon_Kondition_4_dunkel.png
Nodige conditie
Icon_Kondition_1_dunkel.png
Icon_Kondition_2_dunkel.png
Icon_Kondition_3_dunkel.png
Icon_Kondition_4_dunkel.png
Verblijf
Icon_Unterkunft_1_dunkel.png
Icon_Unterkunft_2_dunkel.png
Icon_Unterkunft_4_dunkel.png
Icon_Unterkunft_3_dunkel.png
Actie
Icon_Unterkunft_1_dunkel.png
Icon_Unterkunft_2_dunkel.png
Icon_Unterkunft_4_dunkel.png
Icon_Unterkunft_3_dunkel.png

€ 1650

4 dagen

Duur

Juni - September

Wanneer mogelijk

Zwaarste dag

45° 500hm, III 600 hm, totaal 1400hm

Zwaarste dag:

45° 500hm, III 600 hm, totaal 1400hm

Je hebt ervaring met stijgijzers, ijsbijl, harnas en touw.
Basisconditie voor 10 uur sporten en 1400 hoogtemeters.
 Je klimt met bergschoenen tot en met de 3e moeilijkheidsgraad.
Je hebt geen moeite met hoogtevrees.


De Biancograat vereist een goede fysieke conditie voor 1400 hm in technisch terrein. Het complexe terrein dwingt een urenlange concentratie af.
Op de Biancograat zelf moet je beveiligde rotspassages met een moeilijkheidsgraad van 2-3 beklimmen en een lang stuk met ongeveer 45° steile sneeuw of ijsgraat overwinnen.

Mogelijk programma
Dag 1 - Aanloop naar Chamanna da Tschierva 2583m

800 hm

0 hm

12 km

4-6 uur

Wandelpaden

De meet-up met jouw gids vindt plaats in Pontresina. Gezamelijk bespreek je nog eens de planning en het weer van de volgende dagen. Je krijgt het materiaal dat je nog nodig heb en de rugzak gecheckt: nu kan het avontuur beginnen! Te voet of met een paardenkoets (niet inbegrepen) gaat het dan de Val Roseg vallei in. Gaan we te voet, dan kiezen we voor een rustige en mooie wandelweg. Vanaf Roseg 1999m wordt het terrein steiler: een mooi pad brengt ons hoger en hoger. Ongeveer een uurtje voor we de hut bereiken, krijgen we een prachtzicht op het hoogtepunt van dit avontuur: de witte sneeuwgraat naar de top van de Piz Bernina 4049m! Aan de hut aangekomen, genieten we van een gezamenlijk avondeten en bespreken we nog de tocht van morgen.
Dag 2 - Piz Morteratsch 3751m

1200 hm

1200 hm

8 km

7-10 uur

Alpiene wandelpaden over rots, Gletscher t.e.m. 45°

Als voorbereidingstocht voor de Biancograat beklimmen we vandaag de Piz Morteratsch 3751m. We beginnen de dag vroeg en ontbijten samen met de Bernina-Aspiranten. Nog in het donker stappen we eerst via wandelpaden, dan klauteren we via diverse gemakkelijke klimpassages naar boven om de Vadrettin da Tschierva te bereiken. Via deze gletsjer stijgen we tot de steile (?) passage op de hoogte van Fuorcla da Boval 3346m. Hier kunnen we onze ijstechnieken voor morgen nog een keer oefenen. Deze ijsflank heeft een hoogteverschil van een 120 à 200 hoogtemeters en wordt tot 40° steil. Verder gaat het dan via minder steil gletsjerterrein om dan na een paar gletsjerspletenzones de uitzichtstop Piz Morteratsch te bereiken. Vanaf hier hebben we een geweldig mooi en indrukwekkend uitzicht op de zogenoemde "Himmelsleiter" of hemelstrap, de Biancograat! De hoogte van 3751 meter zal ons helpen vandaag al een beetje te acclimatiseren voor het avontuur van morgen. Via dezelfde weg dalen we terug af naar de Tschierva hut: hier drogen we onze spullen en bereiden ons op morgen voor. Indien de weersvoorspelling voor dag 3 niet ideaal zijn, kunnen we ons vandaag ook al aan de Biancograat wagen.
Dag 3 - Piz Bernina 4048m via Biancograat

1650 hm

600 hm

7 km

12-16 uur

Sneeuw & ijs t.e.m. 45°, rots UIAA III

Voor deze uitdaging moeten we vandaag vroeg uit de veren. Na een snel ontbijt stappen we de koele ochtendlucht in en beginnen eraan. Het eerste deel van de route kennen we al: we stappen via een wandelpad met klimpassages naar boven. Na een 200-tal hoogtemeters traverseren we (via een smal pad en een paar korte klimpassages) om dan bij de Vadret da Tschierva gletsjer uit te komen. Deze gletsjer volgen we even en wisselen al snel weer op rots: vanaf nu gaat het weer naar boven. Na opnieuw een kort stukje sneeuw/ijs komen we aan de instap van de beklimming zelf. De Klammersteig, een soort via ferrata/ klettersteig (maar zonder touw) komen we al snel op de col Fuorcla Prievlusa 3430m aan. Hier hebben we wat zon en kunnen we even pauzeren. Vanaf nu zijn we echt op de graat. Met moeilijkheden t.e.m. III klimmen we deze eerste rotstoren naar boven. Na een korte rappel en een stukje sneeuw volgt nog een tweede torentje. Nog een rappel later staan we aan de voet van de indrukwekkende sneeuwgraat: de Biancograat (witte graat) zelf! Stapje voor stapje beklimmen we deze luchtige en lange sneeuwgraat. Na een tijdje wordt het minder steil en kunnen we meer genieten. De sneeuwgraat eindigt bij de Piz Bianco 3993m, waar we dan weer op rots verdergaan. Het is nog een eind rotsklimmen, een aantal keer rapellen en een beetje sneeuw tot we op de Piz Bernina 4048m staan. De Piz Bernina is de oostelijkste 4000-er van de Alpen. We hebben hier een grandioos uitzicht in alle richtingen: het Adamello gebergte, de Ortler, het Wallis en de route van morgen! Via rots en sneeuw op de Spallagraat komen we, na een lange dag, op de Marco e Rosa hut 3597m aan: de Italiaanse keuken beloont ons voor de beklimming vandaag!
Dag 4 - Piz Palü 3901m via Spinasgraat

600 hm

1250 hm

11 km

6-8 uur

Sneeuw en ijs t.e.m. 40°, rots tot UIAA III

De laatste dag van dit avontuur is ook nog een uitdaging! De dag begint met een gletsjerwandeling door een indrukwekkende spletenzone onder de Bellavista, via de Bellavista-Terasse door naar de Passo Bellavista 3680m. Vanaf hier volgen we de Spinasgraat op rots naar de Piz Spinas 3823m of Piz Palü Westgipfel. Dan wordt het minder steil en stappen we over sneeuw en ijs naar de top van da Piz Palü 3901m. Voor de afdaling gaan we verder in de overschrijding van de Piz Palü naar de Ostgipfel (oost-top) 3882m. Het ijs wordt weer een beetje steiler, vooraleer we de Persgletscher bereiken. Door de indrukwekkende Cambrena-Eisbruch dalen we de gletsjer af en steken deze dan richting Fuorcla Trovat over. Het laatste stuk verloopt via een wandelweg onder de Piz Trovat 3146m door, tot aan het bergstation van de Diavolezza 2978m. Hier kunnen we op het terras genieten van een drankje en iets te eten. We sluiten het avontuur af met een ritje in de lift en dan de Rhätischen Bahn trein tot we weer in Pontresina aankomen. Hier nemen we afscheid. Laat het weer een beklimming van de Piz Palü niet toe, kunnen we de Diavolezza ook via de normaalroute over de Fortezza-graat bereiken.
ivbv.png

Begeleiding

UIAGM berggids

Voor jouw avontuur zorgen wij voor een UIAGM berg- en skigids: alleen gidsen met deze kwalificatie kunnen en mogen het hooggebergte met klanten in.
We hebben een uitgebreid gidsenteam. Naast hun goede opleiding en ervaring zijn de meesten ook fulltime gids.

 

Onze lokale gidsen spreken Duits en uitstekend Engels.
Wens je een Nederlandstalige gids, boek dan zo vroeg mogelijk en vermeld dit uitdrukkelijk bij je aanvraag.

Organisatie door

59C5C10B-6738-4C4D-A4F3-EE6BBE80145A_1_1

Na je aanvraag voor jouw avontuur (op maat) krijg je een telefoontje van onze lead guide, Jef Verstraeten. Jullie bespreken de reis in het Nederlands en Jef brieft jouw gids in zijn/haar moedertaal.

Hebben jullie voor, tijdens of na de reis vragen, is Jef voor jullie bereikbaar.

Prijsinformatie

Prijs voor één persoon: € 3000

Prijs voor twee personen: € 1650,-


per persoon

Inbegrepen

Organisatie

Voorbereidende calls

Begeleiding door UIAGM Berggids

Reservatie van de hutten

Huurmateriaal (technische uitrusting)

Niet inbegrepen

Halfpension voor jou en gids

Jouw huttenovernachting

Verplaatsingskosten (liften, treintjes) voor jou en gids

Je eigen bergsportverzekering

Reiskosten

Drankjes en extra eten

Parkeren

Meer individuele avonturen met berggids

Gletsjertoppen en stages

Stüdlgraat op de Großglockner 3378m

Beklim de hoogste berg van Oostenrijk via een buitengewone rotsroute!

Toerski

Hochstubai skitour en gletsjeravontuur

In 4 dagen met veel afwisseling met tourski's de Stubaier Alpen doorkruisen!

Gletsjertoppen en stages

Großglockner 3778m via de Normaalroute

Sta op de hoogste berg van Oostenrijk!

bottom of page