top of page
Icon_Schneeschuh_weiss_Rahmen.png

Großglockner via de Normaalroute

Sta op de hoogste berg van Oostenrijk!

- Beklim de hoogste berg van Oostenrijk
- Leuke tocht met rots, ijs en sneeuw
- Overnacht op de hoogste hut van Oostenrijk
- Begeleiding door een berggids met veel ervaring op de Glockner

De Großglockner-begeleidingstocht is een spannend avontuur op de hoogste piek van Oostenrijk. Met een indrukwekkende hoogte van 3798 meter biedt de Großglockner een gevarieerde beklimming met wandelpaden, gletsjeroversteken, ijsflanken en lichte rotsklimmen. Je wordt begeleid door een ervaren berggids met veel ervaring op de Glockner.


Vanwege de relatief korte etappes is het mogelijk om deze beklimming ook met wat minder ervaring aan te gaan. Onze berggids zal je persoonlijk begeleiden en de vereiste vaardigheden voor deze uitdaging aanleren. Tijdens de beklimming krijg je individuele begeleiding om ervoor te zorgen dat je de benodigde vaardigheden ontwikkelt.


Om veiligheidsredenen hebben we het maximale aantal deelnemers per gids beperkt tot 2. Met een grotere groep wordt het gebruik van veiligheidstechnieken riskanter. Deze regeling hebben we niet alleen getroffen ter bescherming van onze gasten en gidsen, maar ook voor het comfort. Samen met een gids en nog een andere deelnemer aan het touw lopen is veel prettiger dan met een grotere groep.


Het technische materiaal dat nodig is voor de beklimming stellen wij volledig ter beschikking. Je hebt alleen goede bergschoenen en geschikte kleding nodig. Na het boeken ontvang je van ons een gedetailleerde lijst met het benodigde materiaal.

Technische moeilijkheid
Icon_Kondition_1_dunkel.png
Icon_Kondition_2_dunkel.png
Icon_Kondition_3_dunkel.png
Icon_Kondition_4_dunkel.png
Nodige conditie
Icon_Kondition_1_dunkel.png
Icon_Kondition_2_dunkel.png
Icon_Kondition_3_dunkel.png
Icon_Kondition_4_dunkel.png
Verblijf
Icon_Unterkunft_1_dunkel.png
Icon_Unterkunft_2_dunkel.png
Icon_Unterkunft_4_dunkel.png
Icon_Unterkunft_3_dunkel.png
Actie
Icon_Unterkunft_1_dunkel.png
Icon_Unterkunft_2_dunkel.png
Icon_Unterkunft_4_dunkel.png
Icon_Unterkunft_3_dunkel.png

€ 420

2 dagen

Duur

Juni - September

Wanneer mogelijk

Zwaarste dag

40° 100hm, II 150 hm,

aanvragen

Zwaarste dag:

40° 100hm, II 150 hm,

Basisconditie voor 8 uur sporten en 900 hoogtemeters.

Je hebt geen of weinig moeite met hoogtevrees.


De Normaalroute van de Großglockner is een niet al te moeilijke beklimming. Toch zijn er een aantal kortere uitdagendere passages.
Door de korte etappes is deze beklimming heel toegankelijk.Twijfel er niet aan berggids.be op te bellen als je vragen zou hebben of als je wil weten of dit avontuur iets voor jou is.

Mogelijk programma
Dag 1 - Aanloop

880 hm+ 670hm

-

2,6 km + 3 km

3 uur + 2-3 uur

rustig wandelen + gletsjer en gemakkelijke rotspassage

De meet-up met jouw gids is rond de middag in de Stüdlhütte 2802m. Je kan ofwel de dag zelf de aanloop (2,5 à 3 uur) doen, of je overnacht een extra nachtje hier op de Stüdlhütte of in de Lucknerhütte (1,5 à 2 uur stappen) om al goed te acclimatiseren. Samen met je gids stap je naar de Ködnitzkees Gletscher. Hier krijg je even uitgelegd hoe je je technisch materiaal (gordel, crampons) moet gebruiken. We stappen verder via de gletsjer en dan via een rotsrug naar de Adlersruhe of Erzherzog-Johann-Hütte op 3451. Hier legt je berggids uit hoe dat alles op deze hoogstgelegen hut van Oostenrijk in elkaar zit en werkt. Na het avondeten bespreek je met jouw gids nog het verloop van de volgende dag.