top of page
Icon_Schneeschuh_weiss_Rahmen.png

Spaghetti tour "light" - 9 vierduizenders in 4 dagen!

De toegankelijke variant van de bekende spaghetti toer!

Ontdek de Alpen met je eigen groep voor een onvergetelijk avontuur.
Zelfs als beginner, ervaar de opwinding van je eerste gletsjertocht.
Volg een ervaren berggids voor een zorgeloze beleving.

Dompel jezelf onder in de Spaghetti Tour, een episch avontuur langs vijf gracieuze 4000-meter toppen van het Monte Rosa-massief, met een overnachting op de hoogste slaapplaats van Europa, de Margherita Hütte op 4554m.


Verken samen met ons het betoverende Monte Rosa-massief en trotseer de adembenemende gletsjerwereld terwijl je de indrukwekkende Breithorn, Vincentpyramide, Balmenhorn, Ludwigshöhe en Signalkuppe bedwingt.


De nacht op de Signalkuppe, in de hoogstgelegen hut en pizzeria van de Alpen, de Capanna Margherita, belooft een onvergetelijke ervaring.


Zermatt, het schilderachtige bergdorp, vormt het start- en eindpunt. Hier ontmoet je je ervaren berggids en ontvang je alle benodigde technische uitrusting. Jij hoeft alleen je kleding, bergschoenen en een goede zonnebril mee te nemen. Hier vind je een complete materiaallijst.


Deze tour speelt zich af op grote hoogte. Hoewel technisch niet moeilijk, vereist het een goede conditie. We adviseren minstens twee maanden voor de tour regelmatig je uithoudingsvermogen te trainen.

Technische moeilijkheid
Icon_Kondition_1_dunkel.png
Icon_Kondition_2_dunkel.png
Icon_Kondition_3_dunkel.png
Icon_Kondition_4_dunkel.png
Nodige conditie
Icon_Kondition_1_dunkel.png
Icon_Kondition_2_dunkel.png
Icon_Kondition_3_dunkel.png
Icon_Kondition_4_dunkel.png
Verblijf
Icon_Unterkunft_1_dunkel.png
Icon_Unterkunft_2_dunkel.png
Icon_Unterkunft_4_dunkel.png
Icon_Unterkunft_3_dunkel.png
Actie
Icon_Unterkunft_1_dunkel.png
Icon_Unterkunft_2_dunkel.png
Icon_Unterkunft_4_dunkel.png
Icon_Unterkunft_3_dunkel.png

€ 960

4,5 dagen

Duur

Juni - September

Wanneer mogelijk

Zwaarste dag

1200 hm, 40° ijs

Zwaarste dag:

1200 hm, 40° ijs

Goeie Fysieke conditie en solide tredzekerheid en bergwandelingervaring worden verwacht. Ervaring met gletsjers is welkom maar niet verplicht!

Mogelijk programma
Dag 1 - meet-up

-

-

-

-

-

In de namiddag ontmoet je jouw gids in een hotel in het Mattertal. Samen overlopen we het weer, het materiaal en eventuele vragen. Na het lekker avondeten gaan we vroeg de veren in om morgen zeker fit te zijn.
Dag 2 - Breithorn, je eerste 4000er!

550 hm

1400 hm

11 km

5-7 uur

vergletsjert terrein

Met een uitgebreid ontbijt als startpunt van onze dag, bereiken we Zermatt met het comfortabele hotelbusje, om het vervolgens te voet te doorkruisen. Met behulp van een skilift/gondel stijgen we snel naar 3800 meter, een indrukwekkende 2000 meter boven Zermatt. Vanaf dit punt, het Klein Matterhorn, zetten we onze reis op eigen kracht voort. Uitgerust met crampons, gordel, touw, en meer, beginnen we in een ontspannen tempo onze klim omhoog. Tijdens een trainingssessie streven we ernaar onze vaardigheden in het gebruik van stijgijzers te verbeteren, waarmee we ons goed willen voorbereiden op de komende dagen. Na een korte beklimming staan we al snel op de top van de Breithorn op 4081 meter, onze eerste 4000 meter piek! We vieren dit moment met enkele foto's en genieten van een ongeëvenaard uitzicht. Vanaf hier biedt het landschap prachtige vergezichten op toppen zoals de Mont Blanc, de Jungfrau, en natuurlijk de Matterhorn. Op een rustig tempo dalen we af naar het Breithornplateau. Van daaruit zetten we koers naar de Rifugio Guide d’Ayas op 3420 meter. Om deze hut te bereiken, wacht ons nog een klim van zo'n 150 hoogtemeters. Hier verlaten we de gletsjer en maken de overstap naar een wandelpad. Binnenkort bereiken we de Rifugio Mezzalama op 3004 meter, waar 's avonds vaak steenbokken in de buurt van de hut te zien zijn.
Dag 3 - Uitzichttocht naar Rifugio Mantova 3401m

900 hm

1000 hm

9,5 km

5-7 uur

Wandelpad, gletsjer

We starten de dag met een afdaling naar Alpe Véraz (2349m). Vervolgens volgen we een pad oostwaarts, passeren een schilderachtig bergmeer en bereiken de Italiaanse col: Passo Superiore della Bettolina op 3058m. Hier genieten we van een adembenemend uitzicht op de Monte Rosa vanuit het zuiden. Iets verder, vanaf Colle die Bettaforca (2746m), maken we gebruik van stoeltjesliften en kabelbanen om af te dalen naar Val Gressoney, waar we, indien gewenst, kunnen genieten van heerlijke Kuchen! Vervolgens brengt een kabelbaan ons aan de andere zijde weer omhoog naar Punta Indren (3260m). Na een korte gletsjeroversteek bereiken we Rifugio Mantova (3401m).
Dag 4 - Capanna Regina Margherita 4554m, Signalkuppe

1150 - 1450 hm

0 - 300 hm

6 - 7 km

5-8 uur

vergletsjert terrein

Bij zonsopgang zetten we de tocht voort naar het hoogtepunt van dit avontuur! Langs Rifugio Gnifetti winnen we snel hoogte over fraai glooiende hellingen en bereiken al snel weer de grens van 4000 meter. Achtereenvolgens beklimmen we de toppen van de Vincentpyramide (4215m), het Balmenhorn (4167m), en de Ludwigshöhe (4341m). Als bekroning wacht de Signalkuppe op ons; deze top is een absolute must, want hier bereiken we de Capanna Margherita op een trotse hoogte van 4554m. Het uitzicht 's avonds op de lichten van Varese en Milaan is ronduit fantastisch.
Dag 4 - Grenzgletsjer, Monte Rosa Hütte 2882m, Rotenboden 2816m, Zermatt

1150 - 1450 hm

0 - 300 hm

6 - 7 km

5-8 uur

vergletsjert terrein

Tijdens de zonsopgang dalen we af naar de Grenzgletsjer, die we meerdere kilometers volgen. Langs de met ijs bedekte noordwand van de Lyskamm komt ook stilletjes aan de Matterhorn tevoorschijn! Het lagere gedeelte van de gletsjer kent vele spleten, en als een deels doolhof zoeken we hier onze weg doorheen. We dalen bijna 1700 hoogtemeters af naar de Monte Rosa Hütte, maar dit is pas de helft van de tocht vandaag! Na een pauze staat ons nog een stevige wandeling van 3-4 uur te wachten. Via wandelpaden, gletsjers, trappen en ladders bereiken we het alpiene treinstation, Rotenboden op 2816m. Het laatste uur kunnen we nogmaals genieten van een prachtig uitzicht op het traject dat we hebben afgelegd. Het treintje brengt ons, vergezeld van geweldige uitzichten op de Matterhorn en een rugzak vol herinneringen, weer terug naar de vallei.
ivbv.png

Begeleiding

UIAGM berggids

Voor jouw avontuur zorgen wij voor een UIAGM berg- en skigids: alleen gidsen met deze kwalificatie kunnen en mogen het hooggebergte met klanten in.
We hebben een uitgebreid gidsenteam. Naast hun goede opleiding en ervaring zijn de meesten ook fulltime gids.

 

Onze lokale gidsen spreken Duits en uitstekend Engels.
Wens je een Nederlandstalige gids, boek dan zo vroeg mogelijk en vermeld dit uitdrukkelijk bij je aanvraag.

Organisatie door

59C5C10B-6738-4C4D-A4F3-EE6BBE80145A_1_1

Na je aanvraag voor jouw avontuur (op maat) krijg je een telefoontje van onze lead guide, Jef Verstraeten. Jullie bespreken de reis in het Nederlands en Jef brieft jouw gids in zijn/haar moedertaal.

Hebben jullie voor, tijdens of na de reis vragen, is Jef voor jullie bereikbaar.

Prijsinformatie

Prijs voor één persoon: € 3200

Prijs voor twee personen: € 1600

Prijs voor drie personen: € 1335

Prijs voor vier personen: € 1100

Prijs voor vijf personen: € 960


per persoon

Inbegrepen

Organisatie

Voorbereidende calls

Begeleiding door UIAGM Berggids

Huurmateriaal (technische uitrusting)

Verdere afhankelijk van jouw wensen

Niet inbegrepen

Halfpension voor jou en gids

Jouw huttenovernachting

Verplaatsingskosten (liften, treintjes) voor jou en gids

Hotelovernachting voor jou en gids

Je eigen bergsportverzekering

Drankjes en extra eten

Parkeren

Meer individuele avonturen met berggids

Gletsjertoppen en stages

Monte Rosa 4000 - beklim 6x 4000ers in 3 dagen!

Ondek de hoogste concentratie van toppen boven de vierduizend meter!

Gletsjertoppen en stages

Mönch en Jungfrau beklimmen

Sta op het dak van het Berner Oberland

Gletsjertoppen en stages

Spaghetti Tour. 11x 4000ers in 5 dagen!

De bekende uitdaging in het Monte Rosa massief!

bottom of page