top of page
Icon_Schneeschuh_weiss_Rahmen.png

Monte Rosa 4000 - beklim 6 4000ers in 3 dagen!

Ondek de hoogste concentratie van toppen boven de vierduizend meter!

Gemakkelijke 4000-meter toppen in Wallis
Begeleiding door ervaren berggidsen
Geschikt als eerste ervaring met hoogtetochten
Overnachten op de hoogstgelegen hut van de Alpen, de Capanna Regina Margherita op 4554m

In het schilderachtige Monte Rosa-gebied in Wallis wacht een opmerkelijke verzameling van de hoogste 4000-meter toppen in de hele Alpen op je. Dit avontuur biedt je de mogelijkheid om enkele van deze indrukwekkende pieken te beklimmen en de majestueuze schoonheid van deze regio van dichtbij te ervaren.


Ons programma biedt twee opwindende opties om uit te kiezen: een 3-daagse en een 4-daagse variant. Individuele aanpassingen aan het programma zijn altijd flexibel mogelijk om optimaal rekening te houden met jouw voorkeuren en behoeften.


De 3-daagse variant omvat twee overnachtingen in het Rifugio Gnifetti op 3625 meter hoogte. Gedurende 2 dagen krijg je de kans om tot 4 indrukwekkende toppen boven de 4000 meter te beklimmen. Deze intensieve route maakt het mogelijk om in korte tijd verschillende adembenemende pieken te bedwingen.


Bij de 4-daagse variant gebruiken we de acclimatisatie in het Rifugio Gnifetti als voorbereiding op een overnachting in de hoogstgelegen hut van de Alpen, de Capanna Regina Margherita, trots gelegen op 4554 meter boven zeeniveau. Dit uitgebreide programma stelt ons in staat om in slechts 3 dagen maar liefst 7 toppen boven de 4000 meter te beklimmen. Een unieke gelegenheid om de bergwereld in al zijn pracht te ervaren en onvergetelijke piekmomenten te beleven.


Ons programma is ideaal voor zowel bergbeklimmers zonder eerdere ervaring met hoogtetochten als voor degenen die al de eerste belangrijke toppen in hun tourboek hebben genoteerd. Zowel nieuwkomers als aspirant-piekbeklimmers krijgen hier de kans om een persoonlijke uitdaging aan te gaan en waardevolle ervaringen op te doen.

Technische moeilijkheid
Icon_Kondition_1_dunkel.png
Icon_Kondition_2_dunkel.png
Icon_Kondition_3_dunkel.png
Icon_Kondition_4_dunkel.png
Nodige conditie
Icon_Kondition_1_dunkel.png
Icon_Kondition_2_dunkel.png
Icon_Kondition_3_dunkel.png
Icon_Kondition_4_dunkel.png
Verblijf
Icon_Unterkunft_1_dunkel.png
Icon_Unterkunft_2_dunkel.png
Icon_Unterkunft_4_dunkel.png
Icon_Unterkunft_3_dunkel.png
Actie
Icon_Unterkunft_1_dunkel.png
Icon_Unterkunft_2_dunkel.png
Icon_Unterkunft_4_dunkel.png
Icon_Unterkunft_3_dunkel.png

€ 655

3 - 4 dagen

Duur

Juni - September

Wanneer mogelijk

Zwaarste dag

gletsjertocht met 1100 hoogtemeters

Zwaarste dag:

gletsjertocht met 1100 hoogtemeters

Goeie conditie, wandelervaring

Mogelijk programma
Dag 1 - Heenreis, meetup en aanloop

400 hm

20 hm

2 km

2 uur

Gemakkelijke gletsjertocht

Na aankomst in het dal ontmoet je je berggids. Samen maak je gebruik van verschillende kabelbanen om de lange beklimming aanzienlijk te verkorten en sneller de bergwereld in te gaan. Jullie overwinnen verschillende steile paden, de laatste gletsjersectie en de uitdagingen van de Chiaccio di Garstelet. Tijdens deze beklimming worden nog enkele noodzakelijke technieken geoefend om je optimaal voor te bereiden op de komende dagen en de veiligheid te waarborgen. Na aankomst en het inchecken in de hut, is er voldoende tijd voor de noodzakelijke acclimatisatie. De Gnifetti Hütte bevindt zich op een aanzienlijke hoogte van 3647 meter en deze fase van aanpassing is cruciaal voor het komende avontuur.
Dag 2 - Vincentpyramide 4215m, Balmenhorn 4167m

750 hm

750 hm

5 km

5-7 uur

Gletsjer, gemakkelijk klimmen

De vroege wekker gaat af en we beginnen de dag met een verfrissend Italiaans ontbijt. Al snel zijn we onderweg naar de eerste top van onze expeditie! Met stijgijzers beveiligd en aan het touw, stijgen we naar de Vincentpyramide, die trots 4215 meter hoog is: onze eerste 4000 meter tijdens dit avontuur! De klimuitrusting helpt ons om veilig en gestaag naar boven te gaan, terwijl we de uitdagingen van de beklimming overwinnen. Daarna wacht de Balmenhorn op 4167 meter hoogte. Hier staat ons een kleine uitdaging te wachten: een paar meter klimmen voordat we de top bereiken met zijn indrukwekkende bivakhut en een prachtig topkruis. Eventueel vervolgen we onze toppentocht door nog meer toppen te beklimmen vandaag, zoals bijvoorbeeld de Schwarzhorn op 4322 meter en de Ludwigshöhe op 4342 meter hoogte. Na deze opwindende piekervaringen keren we terug naar de Rifugio Gnifetti en genieten daar van een welverdiende pauze. Met een vleugje "Dolce Vita" genieten we van heerlijke Italiaanse gerechten en sluiten we de dag gezellig af.
Dag 3 - Schwarzhorn 4322m, Ludwigshöhe 4342m, Parrotspitze 4436m, Signalkuppe 4554m

750/1250 hm

1100/300 hm

7/6,5 km

6-8 uur

Gletsjer, gemakkelijk klimmen

Weer een heerlijk ontbijt in de Gnifetti hut verwelkomt ons. Deze nacht staat een andere slaapplaats op het programma. Vandaag gaan we op weg om de Schwarzhorn op 4322 meter te beklimmen, waar ons een mix van ijs- en rotsklimmen wacht, tot aan de top. Na dit topsucces wacht ons een spannende “abseil". Onze volgende bestemming is de Ludwigshöhe op 4342 meter, die we zonder al te veel moeite zullen bereiken. Het 3-daagse programma bereikt zijn hoogtepunt met de beklimming van de Ludwigshöhe. Daarna beginnen we aan de afdaling. Na een pauze bij de Gnifetti-hut dalen we verder af naar de kabelbaan, die ons zachtjes terug in het dal brengt. Het 4-daagse programma biedt een extra stimulans. Terwijl we op weg zijn naar de hoogste hut in de Alpen, de Capanna Regina Margherita op de Signalkuppe op 4554 meter, hebben we de mogelijkheid om nog een top te beklimmen. Als onze conditie het toelaat, kunnen we zelfs de uitdagende beklimming naar de Parrotspitze ondernemen (enkel met maximaal 2 gasten). Met de Signalkuppe of Punta Gnifetti bereiken we niet alleen de hoogste berghut, maar ook de hoogste pizzeria van Europa! We hopen dat we, ondanks de aanzienlijke inspanning, een rustige nacht kunnen doorbrengen in deze berghut.
Dag 4 - Zumsteinspitze 4563m

220 hm

1500 hm

8 km

6-7 uur

Gletsjer

Vroeg in de ochtend ontwaakt de hoogstgelegen berghut van Europa tot bedrijvigheid. Hier wacht ons opnieuw een smakelijk ontbijt-aanbod dat ons voorbereidt op de komende dag. Voordat we naar beneden gaan, hebben we de mogelijkheid om van de eerste zonnestralen te genieten op nog een andere top. De Zumsteinspitze op 4563 meter hoogte staat nog op ons programma! Via een schilderachtige sneeuwgraat beklimmen we deze indrukwekkende piek, die zich uitstrekt tussen de Signalkuppe en de Dufourspitze. Deze laatste met 4498 meter is de hoogste top van Zwitserland! Als er nog enkele toppen op onze route staan, hebben we misschien de kans om die tijdens de afdaling te realiseren. Daarna begeven we ons naar het dal, keren terug naar de Rifugio Gnifetti en nemen van daaruit de kabelbaan om onze terugreis aan te vatten.
ivbv.png

Begeleiding

UIAGM berggids

Voor jouw avontuur zorgen wij voor een UIAGM berg- en skigids: alleen gidsen met deze kwalificatie kunnen en mogen het hooggebergte met klanten in.
We hebben een uitgebreid gidsenteam. Naast hun goede opleiding en ervaring zijn de meesten ook fulltime gids.

 

Onze lokale gidsen spreken Duits en uitstekend Engels.
Wens je een Nederlandstalige gids, boek dan zo vroeg mogelijk en vermeld dit uitdrukkelijk bij je aanvraag.

Organisatie door

59C5C10B-6738-4C4D-A4F3-EE6BBE80145A_1_1

Na je aanvraag voor jouw avontuur (op maat) krijg je een telefoontje van onze lead guide, Jef Verstraeten. Jullie bespreken de reis in het Nederlands en Jef brieft jouw gids in zijn/haar moedertaal.

Hebben jullie voor, tijdens of na de reis vragen, is Jef voor jullie bereikbaar.

Prijsinformatie

Prijs per persoon

3 dagen - programma vanuit Rifugio Gnifetti 3647m

1 persoon € 2320

2 Personen € 1160

3 personen € 825

4 personen € 655


4 dagen - programma met overnachting op Capanna Regina Margherita 4554m

1 persoon € 2900

2 personen € 1450

3 personen € 1020

4 personen € 800

Inbegrepen

Organisatie

Voorbereidende calls

Begeleiding door UIAGM Berggids

Huurmateriaal (technische uitrusting)

Verdere afhankelijk van jouw wensen

Niet inbegrepen

Halfpension voor jou en gids

Jouw huttenovernachting

Verplaatsingskosten (liften, treintjes) voor jou en gids

Je eigen bergsportverzekering

Drankjes en extra eten

Parkeren

Meer individuele avonturen met berggids

Gletsjertoppen en stages

Spaghetti tour "light" - 5 vierduizenders in 4 dagen!

De toegankelijke variant van de bekende spaghetti toer!

Gletsjertoppen en stages

Mont Blanc 4.810m beklimmen

Beklim de hoogste berg van de alpen!

Gletsjertoppen en stages

Mönch en Jungfrau beklimmen

Sta op het dak van het Berner Oberland

bottom of page