top of page
Icon_Schneeschuh_weiss_Rahmen.png

Short ski Weißensee - freeriden en skitour in de Hohe Tauern

Beleef een weekend vol sneeuwplezier rond de Rudolfshütte.

- Ervaar de ideale mix van freeriden en toerskiën, met beklimmingen naar toppen boven de 3000 meter! - Ontdek outdoor sport, wellness en culinaire geneugten bij de Rudolfshütte.
- Beleef een veilig avontuur in de sneeuw onder leiding van een ervaren berggids!

In het Weissensee-gebied haal je het maximale uit je short-ski avontuur met ons programma. We starten met een dag freeriden, eventueel met korte hikes om verse poedersneeuw te ontdekken.


Vervolgens genieten we van 1-2 topdagen toerskiën, met keuze uit prachtige tochten. Als je wilt, is er zelfs ruimte voor een extra dag freeriden! Op de laatste dag hebben we de optie voor een semi-korte beklimming, gevolgd door een lange afdaling als beloning voor de reis naar huis.


We verblijven op hoogte bij de Rudolfshütte, gelegen op 2315 meter, midden in het gebied dat we gaan verkennen. Met diverse kamerkeuzes, een uitgebreid buffet van 4+ gangen, een sauna, fitness en zelfs een zwembad genieten we van het berghotel.


Jullie worden begeleid door een ervaren berggids met uitgebreide kennis van het gebied. Ervaring op toerski's is wenselijk, maar het programma kan worden aangepast voor beginners!

Icon_Kondition_1_dunkel.png
Icon_Kondition_2_dunkel.png
Icon_Kondition_3_dunkel.png
Icon_Kondition_4_dunkel.png
Nodige conditie
Icon_Kondition_1_dunkel.png
Icon_Kondition_2_dunkel.png
Icon_Kondition_3_dunkel.png
Icon_Kondition_4_dunkel.png
Verblijf
Icon_Unterkunft_1_dunkel.png
Icon_Unterkunft_2_dunkel.png
Icon_Unterkunft_4_dunkel.png
Icon_Unterkunft_3_dunkel.png
Actie
Icon_Unterkunft_1_dunkel.png
Icon_Unterkunft_2_dunkel.png
Icon_Unterkunft_4_dunkel.png
Icon_Unterkunft_3_dunkel.png

3 - 4 dagen

Duur

December - April

Wanneer mogelijk

Zwaarste dag

Programma aangepast aan jouw niveau

Zwaarste dag:

Programma aangepast aan jouw niveau

Programma aangepast aan jouw niveau

Mogelijk programma
Dag 1 - Skigebied Weissensee, Rudolfshütte 2315m

?

?

?

?

?

Jullie treffen de gids 's ochtends op de parkeerplaats en bushalte van skigebied Weissensee. Als jullie in de buurt in een hotel verblijven, kan de gids ook bij jullie ontbijten of koffiedrinken voor de meet-up. We doen een materiaalcheck en bespreken het programma. Met de gondel zijn we snel bij de Rudolfshütte, waar we onze bagage achterlaten en de dag freeriden en het gebied verkennen met een dagrugzak. Na een dag op de piste keren we terug naar de Rudolfshütte om te genieten van alle faciliteiten!
Dag 2/3 - Tourskitocht naar 3000m top

?

?

?

?

?

Tijdens onze tourdagen ontdekken we de schoonheid van het Hohe Tauern-gebied. Mogelijke toppen en routes zijn onder andere: Stubaier Sonnblick, 3088 m, 960 hm, 10 km, 6-8 uur Granatspitze, 3086 m, 960 hm, 10 km, 6-8 uur Hoher Fürleg, 2948 m, 802 hm, 9,5 km, 5-7 uur Granatspitze, met optionele afdaling richting Dorfertal en terugkeer via Medelzscharte/Kalser Tauern, 2525 m Indien gewenst kunnen we ook een dagje freeriden in het Weissensee-gebied, met een afdaling van 1150 hm, over een afstand van 11 km, en een duur van 7-10 uur.
Dag 3/4 - Laatste tocht!

?

?

?

?

?

Voordat we huiswaarts keren, staat er nog een avontuurlijke tocht op het programma. We hebben de keuze om een extra tour in het gebied te maken en via de piste terug te keren naar het dal. Een uitdagende optie is om de Hohe Fürleg (2948m) te beklimmen en vervolgens af te dalen via de Dorfer Öd-vallei. Met een stijging van x hoogtemeters hebben we een backcountry afdaling van 8 kilometer naar Schneiderau in het Stubachtal. In de vallei nemen we afscheid van de gids en de Hohe Tauern. Deze tocht omvat 700 hm klimmen, 2000 hoogtemeters dalen, over een afstand van 13 km, met een duur van 3-5 uur.
ivbv.png

Begeleiding

UIAGM berggids

Voor jouw avontuur zorgen wij voor een UIAGM berg- en skigids: alleen gidsen met deze kwalificatie kunnen en mogen het hooggebergte met klanten in.
We hebben een uitgebreid gidsenteam. Naast hun goede opleiding en ervaring zijn de meesten ook fulltime gids.

 

Onze lokale gidsen spreken Duits en uitstekend Engels.
Wens je een Nederlandstalige gids, boek dan zo vroeg mogelijk en vermeld dit uitdrukkelijk bij je aanvraag.

Organisatie door

59C5C10B-6738-4C4D-A4F3-EE6BBE80145A_1_1

Na je aanvraag voor jouw avontuur (op maat) krijg je een telefoontje van onze lead guide, Jef Verstraeten. Jullie bespreken de reis in het Nederlands en Jef brieft jouw gids in zijn/haar moedertaal.

Hebben jullie voor, tijdens of na de reis vragen, is Jef voor jullie bereikbaar.

Prijsinformatie

Inbegrepen
Niet inbegrepen

Meer individuele avonturen met berggids

Toerski

Tourskiën rond de Lizumerhütte

Verken de Wattener Lizum met tourski's!

Toerski

Tuxer tourski traverse

Met ski’s op huttentocht door de Tuxer Alpen!

Freeride

Skitechniektraining off-piste

Leer het backcountry skiën met eigen gids!

bottom of page