top of page
Icon_Schneeschuh_weiss_Rahmen.png

Ortler 3905m - via de Hintergraat beklimmen

Beklim een van de mooiste graten op een van de hoogste niet 4000ers van de Oost-Alpen!

Prachtige graatklim met een combinatie van rots, sneeuw en ijs
Begeleiding door ervaren berggids
Mooiste route op de Ortler

De Ortler is inderdaad een imposante berg in het Zuid-Tiroolse Pinzgau. Het is de hoogste piek in de berggroep die dezelfde naam draagt: de Ortlergroep.

De normaalroute naar de top is steil en uitdagend, maar er is ook de prachtige Hintergrat, wat letterlijk vertaald "de graat op de achterkant" betekent. Met deze beklimming doorkruis je de berg van zuid naar noord!


De beklimming van de Hintergrat, met de afdaling langs de normale route, is zonder twijfel een van de uitdagenste ondernemingen in de Oostelijke Alpen. De Hintergrat biedt niet alleen een boeiend avontuur, maar is ook veiliger in vergelijking met de traditionele normale route. Deze route vereist ongetwijfeld opmerkelijke fysieke uithoudingsvermogen, aangezien de beklimming een aanzienlijke stijging van 1300 hoogtemeters met zich meebrengt.


Wat de technische vereisten betreft, kan de beklimming via de Hintergrat conditioneel veeleisender zijn, maar qua klimtechniek is het slechts lichtjes moeilijker dan de meer vertrouwde normale route. Dit stelt bergbeklimmers in staat om een opwindende variatie in hun route te ervaren, terwijl ze tegelijkertijd genieten van de veiligheid en stabiliteit van de Hintergrat.

De overschrijding van de Ortler via de Hintergrat biedt dus een boeiende mix van fysieke inspanning en technisch vernuft. Hierbij wordt niet alleen het indrukwekkende landschap van de Oostelijke Alpen verkend, maar wordt ook de eigen bergbekwaamheid op de proef gesteld.


Grijp de kans om deze indrukwekkende top van 3905 meter hoogte samen met onze ervaren gidsen te beklimmen! Een professionele berggids zal jullie door dit opwindende avontuur leiden en ervoor zorgen dat jullie veiligheid altijd voorop staat. Om een maximale veiligheid te waarborgen, begeleiden we maximaal twee gasten per berggids, die met elkaar verbonden zijn door het touw. Deze individuele begeleiding zorgt ervoor dat jullie volop kunnen genieten van de adembenemende bergwereld, terwijl wij jullie veiligheid en welzijn in het oog houden!


Technische moeilijkheid
Icon_Kondition_1_dunkel.png
Icon_Kondition_2_dunkel.png
Icon_Kondition_3_dunkel.png
Icon_Kondition_4_dunkel.png
Nodige conditie
Icon_Kondition_1_dunkel.png
Icon_Kondition_2_dunkel.png
Icon_Kondition_3_dunkel.png
Icon_Kondition_4_dunkel.png
Verblijf
Icon_Unterkunft_1_dunkel.png
Icon_Unterkunft_2_dunkel.png
Icon_Unterkunft_4_dunkel.png
Icon_Unterkunft_3_dunkel.png
Actie
Icon_Unterkunft_1_dunkel.png
Icon_Unterkunft_2_dunkel.png
Icon_Unterkunft_4_dunkel.png
Icon_Unterkunft_3_dunkel.png

€ 470

1,5 dagen

Duur

Juni - September

Wanneer mogelijk

Zwaarste dag

IV, 1570 hm

Zwaarste dag:

IV, 1570 hm

Stevige conditie, ervaring op rots en ijs

Mogelijk programma
Dag 1 - Aanloop naar Hintergrathütte 2661m

350 hm

20 hm

3 km

1,5-2 uur

Wandelpad

Jullie opwindende avontuur begint met een ontmoeting bij de Langenstein-skilift in Sulden, waar onze door de staat gecertificeerde berg- en skigids van berggids.be jullie 's middags verwacht. Bij het dalstation worden jullie hartelijk ontvangen en kunnen jullie uitkijken naar een opwindende tijd. Samen nemen jullie dan de stoeltjeslift naar het bergstation op 2330 meter hoogte. Vanaf het bergstation stappen jullie tot op een hoogte van 2330 meter naar de indrukwekkende Hintergrat Hütte, gelegen op 2661 meter hoogte. Dit gedeelte van de wandeling geeft jullie al een voorproefje van het spectaculaire landschap dat jullie tijdens de verdere beklimming te wachten staat. Als alternatief bestaat ook de mogelijkheid om direct bij de Hintergrat Hütte af te spreken.
Dag 2 - Hintergrat, Ortler 3905m

1350 hm

1700 hm

13 km

10-12 uur

Rotsklimmen tot IV

Na een vroege start vanaf de Hintergrat Hütte, beginnen we met de beklimming, waarbij we eerst enkele hoogtemeters over wandelpaden en grindpassages overwinnen. De opwinding groeit als we ons voorbereiden op de komende klim langs de graat. Hier wachten twee individuele passages van moeilijkheidsgraad IV op ons, die onze behendigheid en uithoudingsvermogen zullen uitdagen. Tijdens onze route steken we ook twee ijspassages over en volgen we machtige rotsgraten die ons uiteindelijk naar de top van de hoogste berg in Zuid-Tirol, de majestueuze Ortler, leiden. Het trotse moment van het bereiken van de top wordt beloond met een adembenemend uitzicht over het omliggende landschap! De afdaling langs de normale route begint met de oversteek van de indrukwekkende Ortlerferner, gevolgd door een laatste uur afdalen naar de Payer Hütte, waar we nogmaals onze klimvaardigheden kunnen gebruiken. Eenmaal daar aangekomen, trakteren we onszelf op een welverdiende maaltijd voordat we deze hut achter ons laten. Vanaf dalen we zelfstandig langs een goed gemarkeerd wandelpad terug naar Sulden, ons startpunt, af. In de stoeltjeslift kunnen we de indrukken van de dag doornemen en de herinneringen aan deze onvergetelijke bergtocht koesteren.
ivbv.png

Begeleiding

UIAGM berggids

Voor jouw avontuur zorgen wij voor een UIAGM berg- en skigids: alleen gidsen met deze kwalificatie kunnen en mogen het hooggebergte met klanten in.
We hebben een uitgebreid gidsenteam. Naast hun goede opleiding en ervaring zijn de meesten ook fulltime gids.

 

Onze lokale gidsen spreken Duits en uitstekend Engels.
Wens je een Nederlandstalige gids, boek dan zo vroeg mogelijk en vermeld dit uitdrukkelijk bij je aanvraag.

Organisatie door

59C5C10B-6738-4C4D-A4F3-EE6BBE80145A_1_1

Na je aanvraag voor jouw avontuur (op maat) krijg je een telefoontje van onze lead guide, Jef Verstraeten. Jullie bespreken de reis in het Nederlands en Jef brieft jouw gids in zijn/haar moedertaal.

Hebben jullie voor, tijdens of na de reis vragen, is Jef voor jullie bereikbaar.

Prijsinformatie

Een persoon € 860

Twee personen € 470


per persoon

Inbegrepen

Organisatie

Begeleiding door UIAGM Berggids

Huurmateriaal (technische uitrusting)

Niet inbegrepen

Halfpension voor jou en gids

Jouw huttenovernachting

Verplaatsingskosten (liften, treintjes) voor jou en gids

Hotelovernachting voor jou en gids

Je eigen bergsportverzekering

Meer individuele avonturen met berggids

Gletsjertoppen en stages

Spaghetti Tour. 11x 4000ers in 5 dagen!

De bekende uitdaging in het Monte Rosa massief!

Gletsjertoppen en stages

Dufourspitze 4634m - Top of Switzerland

Beklim de hoogste berg van Zwitserland!

Gletsjertoppen en stages

Biancograat + Piz Palü & Piz Morteratsch

Beklim de Piz Morteratsch, Piz Bernina via Biancograat en de Piz Palü in één groot avontuur!

bottom of page