top of page

Huttenchecker: Bespaar tijd bij het plannen van je volgende bergvakantie

Alpenverein Österreich en zo ook indirect de KBF hebben een tool ontwikkeld die het plannen van jullie bergvakanties veel gemakkelijker en sneller maakt: de huttenchecker. Met deze tool kunnen jullie snel en overzichtelijk zien welke berghutten beschikbaar zijn op de door jullie gewenste data.


De huttenchecker is combineerd onderandere informatie uit het Hütten Reservierungs Systeem (HRS), waarbij de informatie over de beschikbaarheid van de berghutten wordt samengevat in een handig overzicht. Met de kaartweergave kunnen jullie in één oogopslag zien welke hutten op de geselecteerde data nog plaatsen beschikbaar hebben. Een rood cirkeltje geeft aan dat er geen plaatsen meer beschikbaar zijn, terwijl een groen cirkeltje aangeeft dat er nog wel plaatsen vrij zijn. Als er geen informatie beschikbaar is, wordt de hut in het grijs weergegeven. Het is belangrijk om direct de juiste datum en het aantal personen aan te geven, zodat jullie de meest accurate informatie krijgen.


Niet alleen hutten

Ook van het Jugend und Seminaarhaus Obernberg kan je de beschikbaarheid checken

Naast het vinden van informatie over beschikbare plaatsen in berghutten, biedt de Huttenchecker ook informatie over een aantal andere accommodatie-opties, waaronder verschillende Ferienwohnungen (appartementen) en Urlaub am Bauernhof locaties die deel uitmaken van het Bergsteigerdörfer Partnerbetrieb programma. Zo hebben jullie een ruime keuze aan verschillende accommodaties die passen bij jullie behoeften en budget. en kunnen jullie ook heel gemakkelijk dalverblijven in jullie planning mee betrekken.

Door de Huttenchecker te gebruiken, kunnen jullie niet alleen snel en gemakkelijk beschikbare berghutten vinden, maar ook andere accommodatie-opties die passen bij jullie behoeften en budget. Op die manier kunnen jullie gemakkelijk dalverblijven in jullie planning opnemen en zo jullie bergvakantie nog beter plannen.


Kant en klaar huttentochten

Naast het bekijken van de beschikbaarheid van berghutten, biedt de huttenchecker nog twee handige functies: kant-en-klare huttentochten en het samenstellen van je eigen tocht.

Met de kant-en-klare huttentochten kunnen jullie bijvoorbeeld de Berliner Höhenweg, de Peter Habeler Runde of de Kaisertour lopen. Het is ook mogelijk om verschillende startdata te bekijken, zodat jullie kunnen zien welke opties er zijn als jullie wat flexibiliteit hebben qua dagen.Eigen combinaties

Als jullie liever je eigen tocht samenstellen, dan biedt de huttenchecker ook deze optie. Jullie kunnen zelf combinaties van berghutten maken en verschillende data uitproberen om te zien wat het beste past bij jullie wensen en planning.


Al met al is de huttenchecker een fantastische tool voor bergliefhebbers die graag in de Alpen willen wandelen, skiën of klimmen. Het maakt het plannen van een bergvakantie een stuk gemakkelijker en sneller, zodat jullie meer tijd hebben om deze blog te lezen. Abboneer onderaan de pagina!


Huttenchecker vinden


Voor een full screen view van de huttenchecker ga naar deze pagina!Comments


Rotsklimmen

Mijn eerste multi-pitch! Arco, Gardameer

Leer zelfstandig multi-pitchen met dolce vita flair.

Rotsklimmen

Alpiene rotsklimstage Dolomieten

Leer het klimmen op alpiene multi pitch routes in de dolomieten!

Wandelen

Trekking rond de tribulaun

Trek in een prachtige 6-daagse rond het indrukwekkende Tribulaun-massief

Via ferrata

Klettersteig Stubai

Via ferrata's onder begeleiding van een berggids

Abbonneer expertise newsletter / blog

Sign me up! Ik wil graag een mailtje krijgen als er een nieuw artikel gepubliceerd wordt.

Thanks for submitting!

1-4 keer per maand interessante informatie in je mailbox!

F8585D60-B801-442E-9B5A-9F8CCFAD79A2_1_105_c.jpeg

Groepsreizen

Gletsjertoppen en stages

Naar de top van Oostenrijk - Großglockner 3798m en Großvenediger

Beklim de hoogste toppen van Oostenrijk in één groot avontuur!

Gletsjertoppen en stages

Mijn eerste 4000-ers

Beklim je eerste toppen boven de 4000m in het indrukwekkende Wallis

Gletsjertoppen en stages

Gletsjerstage "Rock & ice Stubai"

Gletsjerstage voor beginners - Learning and doing in het hooggebergte hoge toppen met gletsjers en rotsgraten beklimmen

bottom of page